Til hovedinnhold

Ravioli med eggeplomme og trøffel

1 h
13 varer
18
Ravioli med eggeplomme og trøffel

Denne pastaretten er komplisert luksusmat som garantert imponerer. Toppet med tynne flak av trøffel, er ravioli med eggeplomme en sikker vinner når du inviterer til middag!

Ingredienser

8
porsjoner

Pastadeig

  • 200 g hvetemel
  • 2 stykker egg
  • 1 ts salt

Fyll

  • 200 g ricotta
  • parmesan, revet
  • friske urter
  • muskatnøtt, malt
  • 1 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • eggeplomme
  • parmesan, revet
  • 4 ss smør
  • basilikum
  • trøffel

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pastadeig

  • 200 g hvetemel
  • 2 stykker egg
  • 1 ts salt

Fyll

  • 200 g ricotta
  • parmesan, revet
  • friske urter
  • muskatnøtt, malt
  • 1 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • eggeplomme
  • parmesan, revet
  • 4 ss smør
  • basilikum
  • trøffel

Pastadeig

Sikt melet i en stor bolle sammen med saltet. Lag et stort hull i midten. Knekk eggene i hullet og bruk fingrene til å sakte blande melet inn i eggene.
Ta deg god tid og jobb inn litt og litt mel av gangen, slik at du får en jevn og glatt pastadeig. Elte deigen godt, den skal føles silkemyk og glatt.
Kle deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halv time.

Fyll

Bland sammen ricotta, parmesan, hakkede urter, olivenolje, muskatnøtt og litt salt og pepper.
Strø litt mel utover kjøkkenbenken. Hvis du har pastamaskin, kjør en passende del av pastadeigen gjennom denne igjen og igjen, til den er så tynn at du kan skimte hånden din gjennom den. Hvis ikke kjevler du ut deigen så tynt du klarer, i en strimmel som er omtrent 15 cm bred.
Legg deiglengden på kjøkkenbenken. Legg en spiseskje av fyllet en centimeter fra lengdekanten og tre centimeter fra kortenden. Gjenta langs langsiden med seks centimeters mellomrom.
Form fyllet til en runding og lag et lite hull i midten. Ha en eggeplomme i midten av fyllet. Pensle rundt fyllet med litt vann. Kok opp vann med salt i en stor kjele. Ha ravioliene i det kokende vannet og la koke i fire minutter.
Brett den siden av pastalengden som ikke har fyll over den siden med fyll. Bruk fingrene til å trykke deigen sammen rundt fyllet.
Bruk en liten kakekniv eller en pizzaskjærer til å skjære rundt pastapakkene i halvsirkler. Legg dem til side på litt mel på kjøkkenbenken, mens du lager neste runde. Smelt smøret i en stekepanne.
Ha ravioliene på tallerkener, ha over smeltet smør, revet parmesan, trøffelskiver, nykvernet pepper og friske basilikumblader.
woman cooking

Bon appetit!

Pastadeig

Sikt melet i en stor bolle sammen med saltet. Lag et stort hull i midten. Knekk eggene i hullet og bruk fingrene til å sakte blande melet inn i eggene.
Ta deg god tid og jobb inn litt og litt mel av gangen, slik at du får en jevn og glatt pastadeig. Elte deigen godt, den skal føles silkemyk og glatt.
Kle deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halv time.

Fyll

Bland sammen ricotta, parmesan, hakkede urter, olivenolje, muskatnøtt og litt salt og pepper.
Strø litt mel utover kjøkkenbenken. Hvis du har pastamaskin, kjør en passende del av pastadeigen gjennom denne igjen og igjen, til den er så tynn at du kan skimte hånden din gjennom den. Hvis ikke kjevler du ut deigen så tynt du klarer, i en strimmel som er omtrent 15 cm bred.
Legg deiglengden på kjøkkenbenken. Legg en spiseskje av fyllet en centimeter fra lengdekanten og tre centimeter fra kortenden. Gjenta langs langsiden med seks centimeters mellomrom.
Form fyllet til en runding og lag et lite hull i midten. Ha en eggeplomme i midten av fyllet. Pensle rundt fyllet med litt vann. Kok opp vann med salt i en stor kjele. Ha ravioliene i det kokende vannet og la koke i fire minutter.
Brett den siden av pastalengden som ikke har fyll over den siden med fyll. Bruk fingrene til å trykke deigen sammen rundt fyllet.
Bruk en liten kakekniv eller en pizzaskjærer til å skjære rundt pastapakkene i halvsirkler. Legg dem til side på litt mel på kjøkkenbenken, mens du lager neste runde. Smelt smøret i en stekepanne.
Ha ravioliene på tallerkener, ha over smeltet smør, revet parmesan, trøffelskiver, nykvernet pepper og friske basilikumblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?