Til hovedinnhold

Fjellpai med hjort

1 h
17 varer
50
Fjellpai med hjort

Denne paien må være en hver jegers drøm. Einerbær, rosmarin og laurbærblader setter smaken av skog og fjell på vår fjellpai med hjort.

Ingredienser

8
porsjoner
  • smør
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 200 g sopp
  • 4 kvaster timian
  • 4 kvaster rosmarin
  • 2 stykker laurbærblad
  • 8 stykker einerbær
  • olivenolje
  • 1 kg grytekjøtt, av hjort
  • salt og kvernet pepper
  • 1 boks mørkt øl
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss hvetemel
  • 350 g butterdeig
  • 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

  • smør
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 200 g sopp
  • 4 kvaster timian
  • 4 kvaster rosmarin
  • 2 stykker laurbærblad
  • 8 stykker einerbær
  • olivenolje
  • 1 kg grytekjøtt, av hjort
  • salt og kvernet pepper
  • 1 boks mørkt øl
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss hvetemel
  • 350 g butterdeig
  • 1 stk egg, til pensling
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skrell og skjær løken i tynne ringer. Grovhakk gulrot og sellerirot. Del soppen i fire
Finhakk timian og rosmarin og knus laurbærbladene lett.
Knus einerbær i en morter.
Stek løken i olivenolje på medium varme. Bruk en stor kjele som tåler å stå i ovnen i ti minutter eller til løken er blitt myk og blank.
Skru opp varmen og ha i gulrot og stangselleri sammen med en stor spiseskje smør. Stek videre i et par minutter. Ha i champignonene og stek videre i et par minutter.
Rør inn hjortekjøtt, urter og krydder og bland godt. Hell over øl og tomater, rør og kok opp.
Legg på lokk eller kle kjelen tett med aluminiumsfolie og stek i ovnen i to og en halv time. Rør innimellom.
Når fyllet er ferdig, skal kjøttet være så mørt at det nesten faller fra hverandre, og sausen skal være tykk og mørk. Dersom sausen ikke har tyknet nok i løpet av steketiden, sett kjelen tilbake på en varm plate, ta lokket av og kok i femten minutter til, slik at sausen tykner.
Kjevle ut butterdeigen til omtrent en halv centimeter. Ha paifyllet over i en stor ildfast form og dekk formen med butterdeig. Pensle lokket med egg.
Sett paien tilbake i ovnen og stek i en halv time til tre kvarter eller til lokket er gjennomstekt, luftig og gyllent.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skrell og skjær løken i tynne ringer. Grovhakk gulrot og sellerirot. Del soppen i fire
Finhakk timian og rosmarin og knus laurbærbladene lett.
Knus einerbær i en morter.
Stek løken i olivenolje på medium varme. Bruk en stor kjele som tåler å stå i ovnen i ti minutter eller til løken er blitt myk og blank.
Skru opp varmen og ha i gulrot og stangselleri sammen med en stor spiseskje smør. Stek videre i et par minutter. Ha i champignonene og stek videre i et par minutter.
Rør inn hjortekjøtt, urter og krydder og bland godt. Hell over øl og tomater, rør og kok opp.
Legg på lokk eller kle kjelen tett med aluminiumsfolie og stek i ovnen i to og en halv time. Rør innimellom.
Når fyllet er ferdig, skal kjøttet være så mørt at det nesten faller fra hverandre, og sausen skal være tykk og mørk. Dersom sausen ikke har tyknet nok i løpet av steketiden, sett kjelen tilbake på en varm plate, ta lokket av og kok i femten minutter til, slik at sausen tykner.
Kjevle ut butterdeigen til omtrent en halv centimeter. Ha paifyllet over i en stor ildfast form og dekk formen med butterdeig. Pensle lokket med egg.
Sett paien tilbake i ovnen og stek i en halv time til tre kvarter eller til lokket er gjennomstekt, luftig og gyllent.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?