Til hovedinnhold

Bolinhos de bacalhau

45 min
9 varer
87
Bolinhos de bacalhau

Spennende fiskeboller laget på klippfisk, poteter og løk - frityrstekte blir de litt sprø og veldig gode.
Kilde: Dyvik. Foto: Norsk sjømatråd.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g klippfisk, utvannet og renset
  • 200 g poteter
  • løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 eggeplomme
  • 2 eggehvite
  • 2 ss bladpersille
  • salt og kvernet pepper
  • olje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 250 g klippfisk, utvannet og renset
  • 200 g poteter
  • løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 eggeplomme
  • 2 eggehvite
  • 2 ss bladpersille
  • salt og kvernet pepper
  • olje
For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig for hånd, slik at fibrene beholdes.

Kok klippfisken i fem minutter og riv den i fibre. Kok, skrell og mos potetene. Bland revet fisk, most potet, finhakket løk, krydder, hvitløk og eggeplommer.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren. Ha i salt og pepper, og bland massen godt - helst med hendene.
Bolinhos de Bacalhau formes med to spiseskjeer og friteres i rikelig med godt varm olje (160 grader). La fiksebollene renne av på kjøkkenpapir etter steking.
woman cooking

Bon appetit!

For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig for hånd, slik at fibrene beholdes.

Kok klippfisken i fem minutter og riv den i fibre. Kok, skrell og mos potetene. Bland revet fisk, most potet, finhakket løk, krydder, hvitløk og eggeplommer.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i røren. Ha i salt og pepper, og bland massen godt - helst med hendene.
Bolinhos de Bacalhau formes med to spiseskjeer og friteres i rikelig med godt varm olje (160 grader). La fiksebollene renne av på kjøkkenpapir etter steking.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?