Til hovedinnhold

Lussekatter

1 h 30 min
9 varer
228
Lussekatter med rosiner i snurrene

Lussekatter må til når man skal feire Lucia, og disse lussekattene av mesterkokk Lise Finckenhagen er verdt å prøve. De luftige og saftige bollene lages med safran, og har selvfølgelig rosin i snurrene.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1 pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 1 g safran
  • 150 g meierismør, mykt
  • 750 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • egg, sammenpisket, til pensling
  • rosiner, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1 pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 1 g safran
  • 150 g meierismør, mykt
  • 750 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • egg, sammenpisket, til pensling
  • rosiner, til pynt
Varm melken til ca. 37 grader og tilsett safranen. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme, egg og halvparten av melet. Bland deigen sammen, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbel størrelse.
Elt deigen godt sammen på bakebordet og del den i passene biter. Lag forskjellige figurer og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Du kan f eks lage bollene som en S-form, og ha rosiner i hver "sving". Eller lage to halvmåner som du legger med ryggen inntil hverandre.
Dekk til med plastfolie og etterhev lussekattene i ca. 40 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og trykk ned rosiner til pynt. Stek lussekattene ved 210 grader (varmluft) midt i ovnen, i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til ca. 37 grader og tilsett safranen. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme, egg og halvparten av melet. Bland deigen sammen, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbel størrelse.
Elt deigen godt sammen på bakebordet og del den i passene biter. Lag forskjellige figurer og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Du kan f eks lage bollene som en S-form, og ha rosiner i hver "sving". Eller lage to halvmåner som du legger med ryggen inntil hverandre.
Dekk til med plastfolie og etterhev lussekattene i ca. 40 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og trykk ned rosiner til pynt. Stek lussekattene ved 210 grader (varmluft) midt i ovnen, i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?