Til hovedinnhold

Eton mess

15 min
5 varer
85
Eton mess

Eton mess er en tradisjonell, engelsk dessert fra en kostskole, der rot antageligvis ikke er godkjent utover dessertskålen. I denne desserten får du deilig knust marengs, pisket krem og delte jordbær i skjønn blanding.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 jordbær
  • 50 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 6 marengsbunn, liten

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 jordbær
  • 50 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 6 marengsbunn, liten
Skjær jordbærene i fire biter og ha en tredjedel av dem i en bolle. Dryss over en spiseskje melis og bland godt. La jordbærene stå i ti minutter.
Pisk sammen kremfløte, melis og vaniljeekstrakt i en stor bolle til kremen danner små topper.
Legg marengsbunnene i en plastpose og knus dem grovt med en kjevle eller bunnen av en liten kjele.
Bland forsiktig sammen kremen og den knuste marengsen med en slikkepott.
Legg marengskremen og de søte jordbærene lagvis i porsjonsglass og topp med noen friske jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær jordbærene i fire biter og ha en tredjedel av dem i en bolle. Dryss over en spiseskje melis og bland godt. La jordbærene stå i ti minutter.
Pisk sammen kremfløte, melis og vaniljeekstrakt i en stor bolle til kremen danner små topper.
Legg marengsbunnene i en plastpose og knus dem grovt med en kjevle eller bunnen av en liten kjele.
Bland forsiktig sammen kremen og den knuste marengsen med en slikkepott.
Legg marengskremen og de søte jordbærene lagvis i porsjonsglass og topp med noen friske jordbær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?