Til hovedinnhold

Enchiladas med kylling

30 min
19 varer
1.7k
Enchiladas med kylling

Gratinert enchiladas er et lekkert og utrolig fristende måltid som passer både til lunsj, middag og kveldsmat. Rømme, guacamole, salat og bønnestuing smaker også godt til enchiladas, og kylling kan godt erstattes med biff- eller svinekjøtt i strimler.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stykker tortillalefse
  • 500 g kyllingfilet, skåret i tynne strimler
  • 1 stk løk, skåret i tynne skiver
  • 1 stk rød paprika, skåret i tynne skiver
  • 1 stk grønn paprika, skåret i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, knuste frø
  • 250 g gulost, revet, gjerne cheddar
  • salt
  • pepper
  • jalapeño

Tomatsalsa

  • 1 stk løk, /rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.75 stk rød chili
  • 1 stk hermetiske tomater, knuste, hermetiske
  • 1 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik, /balsamicoeddik
  • 2 stykker plommetomat
  • 1 bunt koriander, frisk
  • olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 stykker tortillalefse
  • 500 g kyllingfilet, skåret i tynne strimler
  • 1 stk løk, skåret i tynne skiver
  • 1 stk rød paprika, skåret i tynne skiver
  • 1 stk grønn paprika, skåret i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finsnittet
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, knuste frø
  • 250 g gulost, revet, gjerne cheddar
  • salt
  • pepper
  • jalapeño

Tomatsalsa

  • 1 stk løk, /rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.75 stk rød chili
  • 1 stk hermetiske tomater, knuste, hermetiske
  • 1 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik, /balsamicoeddik
  • 2 stykker plommetomat
  • 1 bunt koriander, frisk
  • olivenolje
  • salt
Forvarm ovnen til 220 grader.
Lag salsaen: Finhakk løk, chili og hvitløk og fres det mykt i en middels varm stekepanne. Tilsett hermetiske tomater, sukker og eddik. La sausen putre i 10-15 minutter.
Del de ferske tomatene og fjern kjernen. Skjær tomatkjøttet i terninger og vend dem inn i den varme sausen sammen med hakket frisk koriander og salt.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek i en varm panne i olivenolje til de har fått litt brunfarge. Flytt kjøttet over til en tallerken.
Stek grønnsakene i olivenolje til de er myke og gylne. Ha kyllingen tilbake i pannen og bland sammen. Smak til med krydder.
Fordel blandingen på tortillaene. Topp med salsa, jalapeño og revet ost, og pakk dem godt sammen.
Legg de fylte tortillaene i en ildfast form og topp med resten av salsaen og revet ost. Gratiner i ovn til de er sprø og gylne. Det tar omtrent 10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 220 grader.
Lag salsaen: Finhakk løk, chili og hvitløk og fres det mykt i en middels varm stekepanne. Tilsett hermetiske tomater, sukker og eddik. La sausen putre i 10-15 minutter.
Del de ferske tomatene og fjern kjernen. Skjær tomatkjøttet i terninger og vend dem inn i den varme sausen sammen med hakket frisk koriander og salt.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek i en varm panne i olivenolje til de har fått litt brunfarge. Flytt kjøttet over til en tallerken.
Stek grønnsakene i olivenolje til de er myke og gylne. Ha kyllingen tilbake i pannen og bland sammen. Smak til med krydder.
Fordel blandingen på tortillaene. Topp med salsa, jalapeño og revet ost, og pakk dem godt sammen.
Legg de fylte tortillaene i en ildfast form og topp med resten av salsaen og revet ost. Gratiner i ovn til de er sprø og gylne. Det tar omtrent 10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?