Til hovedinnhold

Risotto med ricotta, erter og mynte

45 min
16 varer
95
Risotto med ricotta, erter og mynte

Risotto med ricotta, erter og mynte er en bløt, kremet risotto som smaker deilig og friskt. Ricotta er et italiensk meieriprodukt som ofte blir sammenlignet med ferskost. Får du ikke tak i ricotta kan du erstatte den med mascarpone.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl risottoris, for eksempel carnaroli
  • sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 8 dl kyllingkraft
  • parmesan, revet
  • 2 ss smør
  • 2 ss ricotta
  • 2 dl erter, grønne
  • 2 ss gressløk, eller bladpersille
  • 2 ss mynte
  • sitronsaft

Pynt

  • 2 stykker asparges, skåret i tynne bånd
  • karse
  • spirer
  • mynte, små blader
  • olivenolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 dl risottoris, for eksempel carnaroli
  • sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 8 dl kyllingkraft
  • parmesan, revet
  • 2 ss smør
  • 2 ss ricotta
  • 2 dl erter, grønne
  • 2 ss gressløk, eller bladpersille
  • 2 ss mynte
  • sitronsaft

Pynt

  • 2 stykker asparges, skåret i tynne bånd
  • karse
  • spirer
  • mynte, små blader
  • olivenolje
Bruk en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje over middels varme. Tilsett risen og fres til risen blir blank.
Hell i vinen og kok under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Spe med varm kraft, en stor øse om gangen. Rør hele tiden til væsken på ny har trukket inn i risen.
Fortsett å spe under omrøring til risen er «al dente». Det tar ca. 18 minutter. Rør inn parmesanost, smør, ricotta og erter. Risottoen skal være bløt og kremet.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør til slutt inn mynte og gressløk.
Lag en liten salat av asparges, brønnkarse, ertespirer, mynteblader, en klype salt og noen dråper olivenolje.
Får du ikke tak i brønnkarse og ertespirer, kan du bytte det ut med noen finsnittede sukkererter.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje over middels varme. Tilsett risen og fres til risen blir blank.
Hell i vinen og kok under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Spe med varm kraft, en stor øse om gangen. Rør hele tiden til væsken på ny har trukket inn i risen.
Fortsett å spe under omrøring til risen er «al dente». Det tar ca. 18 minutter. Rør inn parmesanost, smør, ricotta og erter. Risottoen skal være bløt og kremet.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør til slutt inn mynte og gressløk.
Lag en liten salat av asparges, brønnkarse, ertespirer, mynteblader, en klype salt og noen dråper olivenolje.
Får du ikke tak i brønnkarse og ertespirer, kan du bytte det ut med noen finsnittede sukkererter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?