Til hovedinnhold

Helgrillet uer med nudelsalat

1 h
17 varer
20
Helgrillet uer med nudelsalat

Med deilig smak av koriander, sambal oelek, mynte og svarte sesamfrø er denne middagsretten en skikkelig smaksopplevelse. Lag helgrillet uer med nudelsalat hvis du er ute etter en spennende fiskemiddag.

Kilde: Adresseavisen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg uer
  • 400 g glassnudler
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 2 ss koriander
  • rød chili
  • lime
  • 1 pakke grønnkål
  • 1 bunt vårløk
  • bønnespirer
  • sesamfrø, svarte
  • bladsalat
  • mynte, Thailandsk
  • sjøgress, salat
  • 1 bunt koriander
  • 2 ss chilisaus, sambal oelek
  • bananblad
  • 1 lime

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg uer
  • 400 g glassnudler
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 2 ss koriander
  • rød chili
  • lime
  • 1 pakke grønnkål
  • 1 bunt vårløk
  • bønnespirer
  • sesamfrø, svarte
  • bladsalat
  • mynte, Thailandsk
  • sjøgress, salat
  • 1 bunt koriander
  • 2 ss chilisaus, sambal oelek
  • bananblad
  • 1 lime
Skjær hodet av og ta ut innmat fra ueren. Skrap skjellene av skinnet.
Legg glassnudlene i iskaldt vann (minst 15 minutter).
Lag barbequesaus av ketjap manis, hakket hvitløk, ingefær, koriander, chili og lime med stavmikser.
Grill fisken under maksimal varme på grillen. Snu jevnlig og grill til fisken er ferdig, dvs. at fiskekjøttet deler seg naturlig og er lett å skille fra skinn og bein.
Før servering pensles kjøttet med litt av barbequesausen og chili-ingefær-saus
Varm wok eller ev. stekepanne. Ha i olje og hakket brokkoli og vårløk, som stekes gylne under omrøring.
Ha nudlene i woken sammen med resten av barbequesausen. Kok nudlene myke.
Tilsett bønnespirer, limesaft, sjøgress, thaimynte og bladsalat.
Anrett på bananblad, dryss over masse hakket koriander og svarte sesamfrø og legg fisken på toppen med to halve lime.
Sett anretningen midt på bordet. Når gjestene setter seg, fordeler du biter av fisken og salat på porsjonstallerkener.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær hodet av og ta ut innmat fra ueren. Skrap skjellene av skinnet.
Legg glassnudlene i iskaldt vann (minst 15 minutter).
Lag barbequesaus av ketjap manis, hakket hvitløk, ingefær, koriander, chili og lime med stavmikser.
Grill fisken under maksimal varme på grillen. Snu jevnlig og grill til fisken er ferdig, dvs. at fiskekjøttet deler seg naturlig og er lett å skille fra skinn og bein.
Før servering pensles kjøttet med litt av barbequesausen og chili-ingefær-saus
Varm wok eller ev. stekepanne. Ha i olje og hakket brokkoli og vårløk, som stekes gylne under omrøring.
Ha nudlene i woken sammen med resten av barbequesausen. Kok nudlene myke.
Tilsett bønnespirer, limesaft, sjøgress, thaimynte og bladsalat.
Anrett på bananblad, dryss over masse hakket koriander og svarte sesamfrø og legg fisken på toppen med to halve lime.
Sett anretningen midt på bordet. Når gjestene setter seg, fordeler du biter av fisken og salat på porsjonstallerkener.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?