Til hovedinnhold

Pasta treccine med krydret italiensk pølse

30 min
9 varer
285
Pasta treccine med krydret italiensk pølse

Pasta med salsiccia er en superenkel familiefavoritt som krever sin pølse men den er til gjengjeld verdt å lete etter. Salsiccia er en godt krydret italiensk medisterpølse. Som et alternativ kan du bruke andre smakfulle grove pølser, og de bør helst være rå. Tips: Du kan også lage en hvit variant. Erstatt tomatene med 2 desiliter matfløte. La det koke opp før du rører inn en håndfull revet parmesan og en håndfull grovhakkede valnøtter. Dryss over hakket persille ved servering. Nydelig!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g pasta, treccine eller annen rustikk pastatype
  • 300 g kjøttpølse, salsiccia eller annen rå krydret pølse
  • 300 g tomat, gode og modne
  • 0.5 stk rød chili
  • olivenolje
  • basilikumblader
  • parmesan, revet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g pasta, treccine eller annen rustikk pastatype
  • 300 g kjøttpølse, salsiccia eller annen rå krydret pølse
  • 300 g tomat, gode og modne
  • 0.5 stk rød chili
  • olivenolje
  • basilikumblader
  • parmesan, revet
  • salt
  • pepper
Sett over vann til pastaen (bruk godt med salt i vannet). Varm en stor stekepanne (helst med høye kanter) med en god klunk olivenolje. Klem pølsefarsen rett over i pannen.
Del farsen i mindre biter med en stekespade. Stek til alt er lett gyllent. Tilsett hakkede tomater (cherrytomater kan deles i to) og hakket chili.
La det syde over middels varme mens pastaen koker. Når pastaen er knapt mør (eller helst et lite minutt før) løfter du den rett fra vannet og over i pannen. Det gjør ingen ting om litt av pastavannet følger med. Bland godt og la det hele syde videre til pastaen er klar.
Bland til slutt inn basilikumblader og revet parmesan. Juster smaken med salt og pepper om nødvendig og server straks.
woman cooking

Bon appetit!

Sett over vann til pastaen (bruk godt med salt i vannet). Varm en stor stekepanne (helst med høye kanter) med en god klunk olivenolje. Klem pølsefarsen rett over i pannen.
Del farsen i mindre biter med en stekespade. Stek til alt er lett gyllent. Tilsett hakkede tomater (cherrytomater kan deles i to) og hakket chili.
La det syde over middels varme mens pastaen koker. Når pastaen er knapt mør (eller helst et lite minutt før) løfter du den rett fra vannet og over i pannen. Det gjør ingen ting om litt av pastavannet følger med. Bland godt og la det hele syde videre til pastaen er klar.
Bland til slutt inn basilikumblader og revet parmesan. Juster smaken med salt og pepper om nødvendig og server straks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?