Til hovedinnhold

Appelsinkake med sjokoladeganache

1 h
15 varer
140
Appelsinkake med sjokoladeganache

Dette er en syrlig og frisk appelsinkake dekket med myk sjokoladeganache. Den perfekte smakskombinasjonen av friskt og søtt. Dette er en av de tre vinnerkakene til Ida Gran-Jansen fra «Hele Norge baker».

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 160 g smør
  • 1 stk vaniljestang
  • 380 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 440 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 310 g helmelk

Curd

  • 2 stykker appelsin, skallet til
  • 12 stykker eggeplomme
  • 1 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 3.5 dl sukker
  • 1 klype salt
  • 3 dl smør, kaldt

Sjokolade ganache

  • 225 g mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sirup, lys

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 160 g smør
  • 1 stk vaniljestang
  • 380 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 440 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 310 g helmelk

Curd

  • 2 stykker appelsin, skallet til
  • 12 stykker eggeplomme
  • 1 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 3.5 dl sukker
  • 1 klype salt
  • 3 dl smør, kaldt

Sjokolade ganache

  • 225 g mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sirup, lys
Ha smør, frøene fra vaniljestangen og sukker i en kjøkkenmaskin på medium speed og kjør til det blir hvitt. Tilsett 1 egg av gangen og kjør i cirka 1 minutt mellom hver gang.
Tilsett resten av de tørre ingrediensene. Deretter tilsett melk til slutt.
Kle bunnen i to 20 cm runde kakeformer med løs bunn med bakepapir og smør sidene med smeltet smør. Fordel røren likt i kakeformene og stek på midterste rille i ovn på 180 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl på rist. Når den er helt avkjølt, deles de to kakene i to emner hver slik at du har 4 deler.
Til curden ha alt unntatt smøret i en kjele og kok opp under omrøring i cirka 8 minutter. Avkjøl til 40 grader og tilsett smør og avkjøl helt.
Bruk en sprøytepose med rund tipp og sprøyt curden mellom tre av lagene. Det øverste laget skal dekkes av ganache.
For å lage sjokoladeganache koker du først opp kremfløte. Hakk sjokoladen i biter. Hell varm fløte over og tilsett sirupen. La stå i 3 minutter slik at sjokoladen smelter.
Rør så kraftig med en slikkepott. Bruk en stavmikser for å gjøre blandingen glatt.
Avkjøl i kjøleskap i cirka 2 timer eller til passe konsistens til å påføre kaken. Hele kaken skal dekkes.
woman cooking

Bon appetit!

Ha smør, frøene fra vaniljestangen og sukker i en kjøkkenmaskin på medium speed og kjør til det blir hvitt. Tilsett 1 egg av gangen og kjør i cirka 1 minutt mellom hver gang.
Tilsett resten av de tørre ingrediensene. Deretter tilsett melk til slutt.
Kle bunnen i to 20 cm runde kakeformer med løs bunn med bakepapir og smør sidene med smeltet smør. Fordel røren likt i kakeformene og stek på midterste rille i ovn på 180 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl på rist. Når den er helt avkjølt, deles de to kakene i to emner hver slik at du har 4 deler.
Til curden ha alt unntatt smøret i en kjele og kok opp under omrøring i cirka 8 minutter. Avkjøl til 40 grader og tilsett smør og avkjøl helt.
Bruk en sprøytepose med rund tipp og sprøyt curden mellom tre av lagene. Det øverste laget skal dekkes av ganache.
For å lage sjokoladeganache koker du først opp kremfløte. Hakk sjokoladen i biter. Hell varm fløte over og tilsett sirupen. La stå i 3 minutter slik at sjokoladen smelter.
Rør så kraftig med en slikkepott. Bruk en stavmikser for å gjøre blandingen glatt.
Avkjøl i kjøleskap i cirka 2 timer eller til passe konsistens til å påføre kaken. Hele kaken skal dekkes.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?