Til hovedinnhold

Aprikoskompott

1 h
7 varer
11
Aprikoskompott

Er det noe som slår en frisk kompott etter en god middag? Av alle gode kompotter er aprikoskompott kanskje den aller beste.
Kilde: Adresseavisen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 bokser aprikos
  • 300 g sukker
  • 3 stjerneanis
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 dl vann
  • safran
  • kremfløte

Slik gjør du:

  • 3 bokser aprikos
  • 300 g sukker
  • 3 stjerneanis
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 dl vann
  • safran
  • kremfløte
Bruk hermetisk aprikos. Ta aprikosen ut fra boksene (men ikke bruk sukkerlaken) i en kasserolle sammen med sukker, stjerneanis og vann.
Snitt opp vaniljestangen og la både margen og resten av stangen være med når blandingen bringes til et oppkok.
La koke i en liten halvtime. Rør lett med visp.
Ta ut anis og vaniljestang. La avkjøles.
Fordel i dessertglass (det som ev. er igjen kan stå nesten uendelig i kjøleskap).
Lettpisk fløte og ha litt på toppen. Du kan om du også vil, pynte med litt revet mørk god sjokolade på toppen av fløten.
Server!
woman cooking

Bon appetit!

Bruk hermetisk aprikos. Ta aprikosen ut fra boksene (men ikke bruk sukkerlaken) i en kasserolle sammen med sukker, stjerneanis og vann.
Snitt opp vaniljestangen og la både margen og resten av stangen være med når blandingen bringes til et oppkok.
La koke i en liten halvtime. Rør lett med visp.
Ta ut anis og vaniljestang. La avkjøles.
Fordel i dessertglass (det som ev. er igjen kan stå nesten uendelig i kjøleskap).
Lettpisk fløte og ha litt på toppen. Du kan om du også vil, pynte med litt revet mørk god sjokolade på toppen av fløten.
Server!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?