Dette er et ostesmørbrød for deg som setter pris på det lille ekstra. Smørbrødet inneholder både gorgonzola, fiken og valnøtter. Gorgonzola er kjempegodt på ostesmørbrød, og enda bedre blir det med noe søtt til. Siden all blåskimmelost renner vekk når den smelter, er det lurt å blande den med en hardere ost som smelter litt bedre, for eksempel emmentaler eller annen gulost. Bruk så mye ost du vil! Velg gjerne et halvgrovt brød til ostesmørbrødet, for eksempel surdeig.
4 skive(r) grovbrød, eller halvgrovt, gjerne surdeig
smør
gorgonzola, brutt opp i mindre biter
sveitserost, eller annen gulost, revet
2 - 4 stykker fiken, tørkede, grovhakket
4 - 6 stykker valnøtter, grovhakket
bladpersille, finhakket
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
4 skive(r) grovbrød, eller halvgrovt, gjerne surdeig
smør
gorgonzola, brutt opp i mindre biter
sveitserost, eller annen gulost, revet
2 - 4 stykker fiken, tørkede, grovhakket
4 - 6 stykker valnøtter, grovhakket
bladpersille, finhakket
Bland ost, fiken, valnøtter og persille i en liten bolle.
Smør brødskivene med smør og snu dem.
Fordel ostenblandingen på to av skivene og legg de resterende brødskivene oppå.
Stek i en panne med lokk over middels varme til smørbrødet er gyllent på begge sider og osten har smeltet. Pass på at ikke overflaten blir brent før de er gjennomvarme. Skru eventuelt ned varmen og snu smørbrødet ofte hvis du synes det går for fort.
Del og server.
Bon appetit!
Bland ost, fiken, valnøtter og persille i en liten bolle.
Smør brødskivene med smør og snu dem.
Fordel ostenblandingen på to av skivene og legg de resterende brødskivene oppå.
Stek i en panne med lokk over middels varme til smørbrødet er gyllent på begge sider og osten har smeltet. Pass på at ikke overflaten blir brent før de er gjennomvarme. Skru eventuelt ned varmen og snu smørbrødet ofte hvis du synes det går for fort.
Del og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto