Til hovedinnhold

Clafoutis med bringebær

1 h
8 varer
28
Clafoutis med bringebær

Clafoutis er en lettvint og kjempegod dessert som franskmennene ofte serverer. Ovnspannekaken er ekstra god med bær i, som her.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Cik Media

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 egg
  • 1 sitron
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g bringebær
  • 1 ss sukker
  • 1 ss melis

Slik gjør du:

  • 200 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 egg
  • 1 sitron
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g bringebær
  • 1 ss sukker
  • 1 ss melis
Sett stekeovnen på 200°C.
Ha bærene i en ildfast form (22-24 cm) og dryss over sukker.
Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig.
Stek i ovn i ca. 30 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.
La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.
Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 200°C.
Ha bærene i en ildfast form (22-24 cm) og dryss over sukker.
Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig.
Stek i ovn i ca. 30 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.
La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.
Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?