Til hovedinnhold

Sjokolademoussekake med appelsin på mandelbunn

1 h
10 varer
121
Sjokolademoussekake med appelsin på mandelbunn

Sjokolademoussekake med appelsin på mandelbunn egner seg godt til frysing og kan faktisk også serveres litt halvfrossen som en sjokoladeparfait.

Kaken passer til en springform, ca. 20-22 cm i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner

Mandelbunn

  • 100 g mandler, malte
  • 100 g melis
  • 2 stykker eggehvite
  • 50 g sukker, gjerne lysebrunt

Sjokolademousse

  • 200 g mørk kokesjokolade, finhakket
  • 2 stykker egg
  • 2 ss sukker
  • 1 stk appelsin, revet skall
  • 2.5 dl fløte
  • 2 ss likør, appelsin, kan sløyfes
  • appelsin, syltet skall (kan sløyfes)
  • mørk sjokolade, høvlet til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Mandelbunn

  • 100 g mandler, malte
  • 100 g melis
  • 2 stykker eggehvite
  • 50 g sukker, gjerne lysebrunt

Sjokolademousse

  • 200 g mørk kokesjokolade, finhakket
  • 2 stykker egg
  • 2 ss sukker
  • 1 stk appelsin, revet skall
  • 2.5 dl fløte
  • 2 ss likør, appelsin, kan sløyfes
  • appelsin, syltet skall (kan sløyfes)
  • mørk sjokolade, høvlet til pynt
Bland sammen mandler og melis til mandelbunnen. Visp eggehviter og sukker til marengs.
Vend mandelmelisen inn i marengsen. Hell røren over i en springform (20-22 cm) kledd med bakepapir.
Stek bunnen ved 170 grader i 20 minutter. Avkjøl.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn. Sjokoladen må ikke bli for varm. La den eventuelt få kjøle seg litt ned igjen til romtemperatur.
Pisk egg, sukker og appelsinskall til eggedosis. Visp fløten til myk krem.
Bland sjokoladen inn i eggedosisen og vend til slutt inn kremen og appelsinlikør om ønskelig.
Hell sjokoladekremen over bunnen, og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
Fjern formen og bakepapiret og pynt kaken med høvlet sjokolade, syltet appelsinskall og et lett kakaodryss.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mandler og melis til mandelbunnen. Visp eggehviter og sukker til marengs.
Vend mandelmelisen inn i marengsen. Hell røren over i en springform (20-22 cm) kledd med bakepapir.
Stek bunnen ved 170 grader i 20 minutter. Avkjøl.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn. Sjokoladen må ikke bli for varm. La den eventuelt få kjøle seg litt ned igjen til romtemperatur.
Pisk egg, sukker og appelsinskall til eggedosis. Visp fløten til myk krem.
Bland sjokoladen inn i eggedosisen og vend til slutt inn kremen og appelsinlikør om ønskelig.
Hell sjokoladekremen over bunnen, og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
Fjern formen og bakepapiret og pynt kaken med høvlet sjokolade, syltet appelsinskall og et lett kakaodryss.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?