Til hovedinnhold

Ostekake med gresskar

30 min
12 varer
34
Ostekake med gresskar

Ostekake med gresskar er en noe utradisjonell ostekake som er et godt alternativ til Halloween. Skremmende god!
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g havrekjeks
  • 90 g smør
  • 0.5 ts kanel, malt

Fyll

  • 600 g gresskar, kokt
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ts kanel, malt
  • 0.5 ts nellik, malt
  • 0.5 ts malt ingefær
  • muskatnøtt, malt
  • 500 g kremost naturell

Glasur

  • 2.5 dl lettrømme
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g havrekjeks
  • 90 g smør
  • 0.5 ts kanel, malt

Fyll

  • 600 g gresskar, kokt
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ts kanel, malt
  • 0.5 ts nellik, malt
  • 0.5 ts malt ingefær
  • muskatnøtt, malt
  • 500 g kremost naturell

Glasur

  • 2.5 dl lettrømme
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
Knus kjeksene fint og rør dem sammen med smør og kanel.
Klem massen ut en smurt form (form på 22 cm i diameter).

Fyll

Mos renset og kokt gresskar.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet til en glatt krem. Du trenger kun et knivsodd med malt muskat.
Hell det over kjeksbunnen.
Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C til fyllet har stivnet uten å virke tørt, 45 - 50 min.

Glasur

Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker og smør det jevnt over kaken.
Stek den videre i 7-10 min.
Avkjøl kaken, dekk den til og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 døgn før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksene fint og rør dem sammen med smør og kanel.
Klem massen ut en smurt form (form på 22 cm i diameter).

Fyll

Mos renset og kokt gresskar.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet til en glatt krem. Du trenger kun et knivsodd med malt muskat.
Hell det over kjeksbunnen.
Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C til fyllet har stivnet uten å virke tørt, 45 - 50 min.

Glasur

Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker og smør det jevnt over kaken.
Stek den videre i 7-10 min.
Avkjøl kaken, dekk den til og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 døgn før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?