Laks- og torskeceviche med avocado og koriander er retten for deg som liker å utforske nye smaker! Ceviche er en tilberedningsmåte der poenget er at syren i sitrusen bryter ned bindevevet i fiskekjøttet, på en måte som likner litt på det som skjer når fisken blir kokt eller varmebehandlet på andre måter. Det er best å bruke lime, som er surere enn sitron, men utover det kan man tilsette de smakene man vil. Her er det brukt grønnsaker som er gode å spise rå, som fennikel og reddik, og som bare blir bedre av en hurtigsylting i sitrussaft.
200 g torsk, uten skinn og bein, skåret i terninger
200 g laks, uten skinn og bein, skåret i terninger
3 dl limesaft, ferskpresset
0.5 ts salt, eller mer
1 stk rød chili, finhakket
2 ts ingefær, finhakket
1 stk fennikel, skåret i tynne skiver
3 stykker reddik, skåret i tynne skiver
3 ss vårløk, finsnittet
2 stykker avokado, delt i båter
1 bunt koriander, fersk
olivenolje extra virgin, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
200 g torsk, uten skinn og bein, skåret i terninger
200 g laks, uten skinn og bein, skåret i terninger
3 dl limesaft, ferskpresset
0.5 ts salt, eller mer
1 stk rød chili, finhakket
2 ts ingefær, finhakket
1 stk fennikel, skåret i tynne skiver
3 stykker reddik, skåret i tynne skiver
3 ss vårløk, finsnittet
2 stykker avokado, delt i båter
1 bunt koriander, fersk
olivenolje extra virgin, til servering
Bland alle ingrediensene unntatt avokado i en bolle og vend sammen så alt er dekket av limesaft.
La stå i kjøleskap til fisken er matt i fargen og ser kokt ut. Det tar omtrent en time avhengig av hvor grovt du har skåret fisken. Sjekk om fisken er ferdig ved å dele en fiskebit. Hvis den er matt tvers igjennom, er den klar.
Server med avokado, en svær neve fersk koriander, og gjerne litt olivenolje.
Bon appetit!
Bland alle ingrediensene unntatt avokado i en bolle og vend sammen så alt er dekket av limesaft.
La stå i kjøleskap til fisken er matt i fargen og ser kokt ut. Det tar omtrent en time avhengig av hvor grovt du har skåret fisken. Sjekk om fisken er ferdig ved å dele en fiskebit. Hvis den er matt tvers igjennom, er den klar.
Server med avokado, en svær neve fersk koriander, og gjerne litt olivenolje.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto