Til hovedinnhold

Frityrstekt vannbakkels

1 h
7 varer
18
Frityrstekt vannbakkels

Dette er konditor Lars Lians krysning av tre av de bakverkene vi liker best. Denne gang formes vannbakkelsene omtrent som smultringer, du frityrsteker de som om det skulle vært berlinerboller, og deretter serveres de omtrent som vanlige fastelavnsboller. Frityrstekt vannbakkels er luftige og fristende, men nesten nøytrale i smak. Både søtsmaken og friskheten ligger i fyllet og fyllet det bestemmer du.
Kilde: Adresseavisen

Ingredienser

12
porsjoner
  • 2.5 dl vann
  • 125 g smør
  • 140 g hvetemel
  • 4 stykker egg
  • frityrolje
  • kremfløte
  • syltetøy

Slik gjør du:

  • 2.5 dl vann
  • 125 g smør
  • 140 g hvetemel
  • 4 stykker egg
  • frityrolje
  • kremfløte
  • syltetøy
Kok opp vann og smør.
Tilsett mel.
Rør under koking til det blir en deigklump som slipper kasserollen.
Flytt over til kjøkkenmaskin med k-krok. Pisk inn fire egg.
Del bakepapir i 12 små kvadrater. Bruk ev. litt av deigen til å lime bakepapiret fast til underlaget.
Lag en sprøytepose av matpapir og fyll med vannbakkelsdeigen.
Form 12 vannbakkelsringer.
Varm opp frityrolje i en stor kjele. Vær forsiktig, spesielt når det gjelder kontakt med vann. Ha et lokk tilgjengelig for å kvele evt. branntilløp.
Legg en og en vannbakkels oppi oljen. Et praktisk tips er å dyppe vannbakkelsene nedi med bakepapiret nederst, mens du holder i bakepapiret øverst. Etter noen sekunder snur du papiret slik at vannbakkelsen er nederst og da slipper den bakepapiret lett.
Ha vannbakkelsene noen korte minutter oppi, til de er gylne og oppblåste.
La stå til lune på kjøkkenbenken.
Del vannbakkelsene i to. Fyll med godt syltetøy, for eksempel aprikos eller bringebær, og løspisket krem med litt sukker på.
Vannbakkelsene kan også spises med bare litt melis drysset på. 
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og smør.
Tilsett mel.
Rør under koking til det blir en deigklump som slipper kasserollen.
Flytt over til kjøkkenmaskin med k-krok. Pisk inn fire egg.
Del bakepapir i 12 små kvadrater. Bruk ev. litt av deigen til å lime bakepapiret fast til underlaget.
Lag en sprøytepose av matpapir og fyll med vannbakkelsdeigen.
Form 12 vannbakkelsringer.
Varm opp frityrolje i en stor kjele. Vær forsiktig, spesielt når det gjelder kontakt med vann. Ha et lokk tilgjengelig for å kvele evt. branntilløp.
Legg en og en vannbakkels oppi oljen. Et praktisk tips er å dyppe vannbakkelsene nedi med bakepapiret nederst, mens du holder i bakepapiret øverst. Etter noen sekunder snur du papiret slik at vannbakkelsen er nederst og da slipper den bakepapiret lett.
Ha vannbakkelsene noen korte minutter oppi, til de er gylne og oppblåste.
La stå til lune på kjøkkenbenken.
Del vannbakkelsene i to. Fyll med godt syltetøy, for eksempel aprikos eller bringebær, og løspisket krem med litt sukker på.
Vannbakkelsene kan også spises med bare litt melis drysset på. 
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?