Til hovedinnhold

Gulrotkake

1 h
10 varer
120
Gulrotkake

Saftig og deilig kake med krydder og luftig ostekrem.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Soppeland

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 dl olje
  • 5 dl gulrot
  • 200 g kremost naturell
  • 75 g smør
  • 150 g melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 dl olje
  • 5 dl gulrot
  • 200 g kremost naturell
  • 75 g smør
  • 150 g melis
Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell og riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, kanel og natron.
Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn.
Vend inn det tørre.
Ha til slutt i reven gulrot.
Ha røren i en smurt rund springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 1 time.
Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse.
Tilsett deretter kremosten.
Smør det på kaken og lag et mønster med gaffel.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 170 grader.
Skrell og riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen hvetemel, kanel og natron.
Hell oljen i eggedosisen og bland det godt inn.
Vend inn det tørre.
Ha til slutt i reven gulrot.
Ha røren i en smurt rund springform 26 cm.
Stek kaken i ca. 1 time.
Avkjøl.
Krem: Rør sammen smør og melis til en luftig masse.
Tilsett deretter kremosten.
Smør det på kaken og lag et mønster med gaffel.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?