Til hovedinnhold

Engelsk muffins

1 h
8 varer
216
Engelsk muffins

Disse ligner ikke de vanlige muffinsene du baker i papirformer eller på brett. De engelske er som skapt for deg som ikke har stekeovn på hytta, eller som ikke liker å trille sprekkfrie rundstykker.
Engelske muffins glattes bare ut på bakebordet, og emnene stikkes ut med form eller glass. Resultatet blir noen luftige, rundstykkelignende emner som snus etter halv steketid. Britene selv serverer dem gjerne delt i to og ristet.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 25 g gjær
  • 50 g smør
  • 1 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 25 g gjær
  • 50 g smør
  • 1 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 1 ss smør
Fordel gjæren i en bolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Hell på vann og melk og varm opp til det er lunkent og smøret nesten smeltet. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Ha i salt, sukker, bakepulver og nesten alt melet.
Arbeid deigen glatt og smidig.
Dekk med plastfolie/ klede og hev til dobbel størrelse, cirka 30-40 minutter.
Strø durumhvete eller vanlig hvetemel på bakebordet. Arbeid deigen godt gjennom.
Glatt den ut eller kjevle den til en leiv, 2 cm tykk.
Stikk ut med form eller glass 10 runde emner med diameter 10 cm.
Legg emnene på bakepapir på stekeplate. Ha på klede og etterhev cirka 20 minutter.
Muffinsen kan stekes i stekepanne i litt smør. Stek på begge sider cirka 10 minutter. Snu dem ofte så de ikke blir brent.
Eller stek muffinsene midt i stekeovnen ved 200 grader cirka 15 minutter. Snu dem etter halve tiden så de blir flate på begge sider.
Server ferske som de er, eller ristet.
woman cooking

Bon appetit!

Fordel gjæren i en bolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Hell på vann og melk og varm opp til det er lunkent og smøret nesten smeltet. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Ha i salt, sukker, bakepulver og nesten alt melet.
Arbeid deigen glatt og smidig.
Dekk med plastfolie/ klede og hev til dobbel størrelse, cirka 30-40 minutter.
Strø durumhvete eller vanlig hvetemel på bakebordet. Arbeid deigen godt gjennom.
Glatt den ut eller kjevle den til en leiv, 2 cm tykk.
Stikk ut med form eller glass 10 runde emner med diameter 10 cm.
Legg emnene på bakepapir på stekeplate. Ha på klede og etterhev cirka 20 minutter.
Muffinsen kan stekes i stekepanne i litt smør. Stek på begge sider cirka 10 minutter. Snu dem ofte så de ikke blir brent.
Eller stek muffinsene midt i stekeovnen ved 200 grader cirka 15 minutter. Snu dem etter halve tiden så de blir flate på begge sider.
Server ferske som de er, eller ristet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?