Til hovedinnhold

Saftig appelsinkake med sjokolade

1 h
12 varer
113
Saftig appelsinkake med sjokolade

En nydelig formkake med appelsin og sjokolade. Den perfekte turkaken.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Aina Hole

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g sukker
  • 320 g smør, temperert
  • 4 egg
  • 1 dl melk
  • 1 appelsin
  • 320 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g mørk kokesjokolade

Fyll til appelsinkake med sjokolade

  • 125 g smør, temperert
  • 4 dl melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 0.5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 appelsin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g sukker
  • 320 g smør, temperert
  • 4 egg
  • 1 dl melk
  • 1 appelsin
  • 320 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 50 g mørk kokesjokolade

Fyll til appelsinkake med sjokolade

  • 125 g smør, temperert
  • 4 dl melis
  • 2 ss vaniljesukker
  • 0.5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 appelsin
Sett ovnen på 180 grader.
Hakk sjokoladen.
Riv appelsinskallet tynt av fra 1 appelsin.
Press 1/2 dl. appelsinsaft
Rør sukker og smør hvitt og porøst.
Tilsett ett og ett egg om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett melken og appelsinsaften i røren vekselvis sammen med det tørre.
Rør til slutt inn appelsinskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
Strø hakket sjokolade, på toppen av kakerøren og stek den midt i ovnen på 180 i 35 minutter.

Fyll til appelsinkake med sjokolade

Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca. 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet.
Tilsett til slutt finrevet appelsinskall.
Smør fyllet jevnt og fint utover kaken og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.
Pynt gjerne kaken med finrevet appelsinkall som du har kokt i litt sukkerlake først.
Sukkerlake: 1 dl vann og 1 dl sukker gis et oppkok. Ha i appelsinskallet og la det koke i noen minutter. Ta det ut og la vannet renne av. Dekorer deretter kaken med det.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader.
Hakk sjokoladen.
Riv appelsinskallet tynt av fra 1 appelsin.
Press 1/2 dl. appelsinsaft
Rør sukker og smør hvitt og porøst.
Tilsett ett og ett egg om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett melken og appelsinsaften i røren vekselvis sammen med det tørre.
Rør til slutt inn appelsinskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
Strø hakket sjokolade, på toppen av kakerøren og stek den midt i ovnen på 180 i 35 minutter.

Fyll til appelsinkake med sjokolade

Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca. 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet.
Tilsett til slutt finrevet appelsinskall.
Smør fyllet jevnt og fint utover kaken og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.
Pynt gjerne kaken med finrevet appelsinkall som du har kokt i litt sukkerlake først.
Sukkerlake: 1 dl vann og 1 dl sukker gis et oppkok. Ha i appelsinskallet og la det koke i noen minutter. Ta det ut og la vannet renne av. Dekorer deretter kaken med det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?