Til hovedinnhold

Sviskekake

1 h
8 varer
12
Sviskekake

En saftig kake med lang holdbarhet, som er kjekk kake å gi bort.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Bengt Wilson

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g svisker
  • 0.5 dl konjakk
  • 200 g meierismør
  • 180 g sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 hasselnøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g svisker
  • 0.5 dl konjakk
  • 200 g meierismør
  • 180 g sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 hasselnøtter
Sett stekeovnen på 175 grader.
La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.
Grovhakk hasselnøttene og klipp sviskene i biter.
Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
Tilsett mel siktet blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken.
Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast.
Oppbevar på et kjølig sted.
Bruk en form på ca. 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner.
Stek kaken i ca. 45 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 175 grader.
La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.
Grovhakk hasselnøttene og klipp sviskene i biter.
Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
Tilsett mel siktet blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken.
Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast.
Oppbevar på et kjølig sted.
Bruk en form på ca. 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner.
Stek kaken i ca. 45 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?