Til hovedinnhold

Gammeldags krydderkake

1 h
9 varer
101
Gammeldags krydderkake

Gammeldags krydderkake er en utrolig saftig og god kake med mye smak!

Den egner seg svært godt for oppbevaring, og smaker like godt etter en uke i kjøleskapet. En gammeldags krydderkake er derfor perfekt å ta med på tur eller på hytta.

Kilde: Ellen-Christine Lendengen.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 ts natron
  • 1.5 dl kulturmelk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts kanel, malt
  • 0.75 ts nellik, malt
  • 0.75 ts malt ingefær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 ts natron
  • 1.5 dl kulturmelk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts kanel, malt
  • 0.75 ts nellik, malt
  • 0.75 ts malt ingefær
Sett steikeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker luftig og porøst.
Tilsett ett og ett egg.
Ha natron i kulturmelken. Rør det ut og tilsett i røren.
Bland hvetemel og krydder og sikt det i røren. Bland godt sammen.
Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1,5 liter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 min
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker luftig og porøst.
Tilsett ett og ett egg.
Ha natron i kulturmelken. Rør det ut og tilsett i røren.
Bland hvetemel og krydder og sikt det i røren. Bland godt sammen.
Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1,5 liter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 min
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?