Til hovedinnhold

Gulrotcupcakes

1 h
15 varer
54
Gulrotcupcakes

Disse kakene er veganske, og passer derfor utmerket for egg- og melkeallergikere. Soyayoghurten erstatter egg som bindingsmiddel, og både den og vegan kremost får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i helsekostbutikker.
Kilde: Mari Hult. Foto: Nufsaid

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl olje
  • 1 dl soyayoghurt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 2 gulrot
  • 0.5 dl valnøtter
  • 0.5 dl rosiner

Kremostglasur

  • 1 dl kremost, vegansk
  • 1 dl margarin, vegansk
  • 4 dl melis
  • 5 valnøtter
  • 0.25 gulrot

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl olje
  • 1 dl soyayoghurt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 2 gulrot
  • 0.5 dl valnøtter
  • 0.5 dl rosiner

Kremostglasur

  • 1 dl kremost, vegansk
  • 1 dl margarin, vegansk
  • 4 dl melis
  • 5 valnøtter
  • 0.25 gulrot
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Bland sammen sukker, olje og yoghurt i en bolle.
Må opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver, salt kanel og ingefær, og sil over i bollen. Rør sammen.
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren.
Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle.
Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.

Kremostglasur

Sett margarin og kremost ut av kjøleskapet en stund før du skal lage glasuren.
Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med melis, og kjør til du har en slett masse.
Finhakk valnøttene og riv gulrot.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.
Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på.
Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Bland sammen sukker, olje og yoghurt i en bolle.
Må opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver, salt kanel og ingefær, og sil over i bollen. Rør sammen.
Riv gulrøttene, og bland det inn i resten av røren.
Hakk opp nøttene, og ha vend de inn i røren sammen med rosinene.
Sett muffinsformer på et bakebrett, og fordel røren i de. Formene skal være om lag to tredjedeler fulle.
Pass på at ovnen er helt varm før du setter kakene inn. Bak i 25 til 30 minutter, avhengig av ovnen. De skal ha hevet seg opp litt, og ha en gyllen overflate. La være å åpne døren før steketiden er over.
Avkjøl på stekebrettet.

Kremostglasur

Sett margarin og kremost ut av kjøleskapet en stund før du skal lage glasuren.
Ha de i en kjøkkenmaskin sammen med melis, og kjør til du har en slett masse.
Finhakk valnøttene og riv gulrot.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.
Hell glasuren over i en sprøytepose, eventuelt ha den i en plastpose som du skjærer et lite hull i det ene hjørnet på.
Fordel glasur utover kakene, og pynt med nøtter eller gulrot.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?