Til hovedinnhold

Himmelsk pærekake

1 h
11 varer
71
Himmelsk pærekake

Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 pære
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis

Kakerøre

  • 175 g smør
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme, malt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 pære
  • 2 ss sukker
  • 2 dl vann
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis

Kakerøre

  • 175 g smør
  • 3 egg
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme, malt
Skrell pærene og del dem i mindre biter.
Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre.
La pærene avkjøles i laken.

Kakerøre

Smelt smøret.
Visp sukker og egg til eggedosis.
Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.
Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.
Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
Server kaken med vispet krem eller is til.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell pærene og del dem i mindre biter.
Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre.
La pærene avkjøles i laken.

Kakerøre

Smelt smøret.
Visp sukker og egg til eggedosis.
Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.
Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.
Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
Server kaken med vispet krem eller is til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?