Til hovedinnhold

Lammestek med hvitløk og rosmarin

1 h 30 min
14 varer
130
Lammestek med hvitløk og rosmarin

Liten grunn til å endre en klassiker – lam med hvitløk og rosmarin funker hver gang, og er perfekt å servere til flere.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg lammelår
  • 6 skive(r) spekeskinke, god
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 4 ss rosmarin, frisk
  • 1 stk sitronskall, skall av 1 sitron
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking
  • 3 - 4 stilk rosmarin, frisk
  • olivenolje, god
  • 600 g poteter, små poteter eller mandelpoteter
  • 2 stk løk, mellomstore eller 12 sjalottløk
  • 2 - 3 dl lammekraft
  • 400 g tomat, klasetomater

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg lammelår
  • 6 skive(r) spekeskinke, god
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl bladpersille, hakket
  • 4 ss rosmarin, frisk
  • 1 stk sitronskall, skall av 1 sitron
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til steking
  • 3 - 4 stilk rosmarin, frisk
  • olivenolje, god
  • 600 g poteter, små poteter eller mandelpoteter
  • 2 stk løk, mellomstore eller 12 sjalottløk
  • 2 - 3 dl lammekraft
  • 400 g tomat, klasetomater
Skjær skinken i små biter. Bland sammen skinke, hvitløk, persille, rosmarin, sitronskall og 2 ss olivenolje.
Bruk en tynn skarp kniv og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet.
Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær vekk synlige sener/hinner og fettannsamlinger. Sag gjerne av litt av leggen og puss på leggbeinet med en kniv, slik at du får et glatt og fint «håndtak».
Brett ut kjøttet. Krydre lett med salt og kvernet pepper og fordel skinke- og urteblandingen utover kjøttet. Legg kjøttet sammen igjen, og bind låret stramt sammen med hyssing. Gni lammesteken inn med salt og pepper og dytt små rosmarinkvaster inn under hyssingen, litt her og der.
Rens og skjær poteter og løk i tynne skiver. Vend skivene med litt salt og pepper og legg dem over i en passende ildfast form. Tilsett lammekraft, en stråle olivenolje og et par spiseskjeer smør.
Brun steken i en stor stekepanne. Først i olje, senk temperaturen og tilsett en god klatt smør. Legg steken på toppen av potetene og stek videre i ovn ved 120 grader til kjernetemperaturen er 62 grader. Legg tomatene i formen underveis og øs buljongen over kjøttet med jevne mellomrom.
Hvis potetene ikke er helt ferdige når kjøttet er klart, kan du ta ut kjøttet, skru opp temperaturen til 180 grader og steke videre til potetene er møre.
La steken hvile 30 minutter før du skjærer i den. Dekk kjøttet løst med folie mens det hviler.
Skjær kjøttet i skiver og server, gjerne med noen ekstra dråper olivenolje.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær skinken i små biter. Bland sammen skinke, hvitløk, persille, rosmarin, sitronskall og 2 ss olivenolje.
Bruk en tynn skarp kniv og skjær tett inntil og rundt nøkkelbeinet. Bøy nøkkelbeinet bakover. Stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Fjern beinet.
Fortsett med lårbeinet. Før kniven tett inntil og rundt lårbeinet. Når beinet er helt frigjort, skjærer du over senen i leddet og tar ut beinet. Skjær vekk synlige sener/hinner og fettannsamlinger. Sag gjerne av litt av leggen og puss på leggbeinet med en kniv, slik at du får et glatt og fint «håndtak».
Brett ut kjøttet. Krydre lett med salt og kvernet pepper og fordel skinke- og urteblandingen utover kjøttet. Legg kjøttet sammen igjen, og bind låret stramt sammen med hyssing. Gni lammesteken inn med salt og pepper og dytt små rosmarinkvaster inn under hyssingen, litt her og der.
Rens og skjær poteter og løk i tynne skiver. Vend skivene med litt salt og pepper og legg dem over i en passende ildfast form. Tilsett lammekraft, en stråle olivenolje og et par spiseskjeer smør.
Brun steken i en stor stekepanne. Først i olje, senk temperaturen og tilsett en god klatt smør. Legg steken på toppen av potetene og stek videre i ovn ved 120 grader til kjernetemperaturen er 62 grader. Legg tomatene i formen underveis og øs buljongen over kjøttet med jevne mellomrom.
Hvis potetene ikke er helt ferdige når kjøttet er klart, kan du ta ut kjøttet, skru opp temperaturen til 180 grader og steke videre til potetene er møre.
La steken hvile 30 minutter før du skjærer i den. Dekk kjøttet løst med folie mens det hviler.
Skjær kjøttet i skiver og server, gjerne med noen ekstra dråper olivenolje.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?