Til hovedinnhold

Kir Royale

10 min
2 varer
70
Kir Royale i champagneglass
Shutterstock / NTB

Kir Royale er en enkel drink som lages med champagne og Créme de Cassis, som er en solbærlikør.

Den franske og populære drinken er oppkalt etter den franske katolske presten Félix Kir, ifølge The Kitchn. Han var opptatt av lokale varer og blandet derfor Créme de Cassis med en kortreist hvitvin. I senere tid har hvitvinen blitt byttet ut med champagne eller annen musserende vin.

Bartender Adrian Michalcik beskriver Kir Royale som en sofistikert champagne-cocktail og at den er et godt alternativ for de som ikke liker champagne fordi den oppleves som tørr.

Bartenderen anbefaler å bruke din favoritt-champagne og likør av god kvalitet siden drinken er såpass enkel.

Tips: Pynt gjerne med friske solbær, eventuelt appelsin- eller sitronskall.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 10 ml Crème de Cassis, solbærlikør
  • champagne

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 ml Crème de Cassis, solbærlikør
  • champagne
Hell først solbærlikør i et flute-formet champagneglass.
Fyll på med champagne. Du kan helle champagnen via en skje hvis du vil holde ingrediensene separert.
woman cooking

Bon appetit!

Hell først solbærlikør i et flute-formet champagneglass.
Fyll på med champagne. Du kan helle champagnen via en skje hvis du vil holde ingrediensene separert.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?