Til hovedinnhold

Helstekt elg-entrecôte

1 h 30 min
15 varer
69
Helstekt elg-entrecôte

Vil du bli kjøkkenkonge, server skogens konge med saltbakte sjalottløk og linseragu.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g elg, entrecôte
  • 3 klype timian, frisk
  • olje, til steking, kan også bruke smør
  • salt
  • pepper

Linseragu

  • linser, puy - linser
  • 150 g bacon, terninger
  • 3 stk stangselleri
  • 1 stk gulrot
  • salt
  • pepper

Saltbakt sjalottløk

  • 12 stk sjalottløk
  • 2 dl havsalt, grovt
  • olivenolje

Rødvinsaus

  • 5 dl rødvin
  • 2 stk sjalottløk
  • 5 dl kjøttkraft
  • 100 g meierismør, usaltet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g elg, entrecôte
  • 3 klype timian, frisk
  • olje, til steking, kan også bruke smør
  • salt
  • pepper

Linseragu

  • linser, puy - linser
  • 150 g bacon, terninger
  • 3 stk stangselleri
  • 1 stk gulrot
  • salt
  • pepper

Saltbakt sjalottløk

  • 12 stk sjalottløk
  • 2 dl havsalt, grovt
  • olivenolje

Rødvinsaus

  • 5 dl rødvin
  • 2 stk sjalottløk
  • 5 dl kjøttkraft
  • 100 g meierismør, usaltet
  • salt
  • pepper
La kjøttet få romtemperatur før steking. Bind entrecôten godt sammen med hyssing, før kjøttet gnis godt inn med salt og pepper.
Varm olje i stekepannen og brun kjøttet godt på alle sider.
Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen med frisk timian.
Stek elg-entrecôten på 150 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 55 grader. Da får du en rosa kjerne. La kjøttet hvile minimum ti minutter før servering.
Sjalottløken legges med skallet på i en ildfast form på en seng av grovt salt, drypp over olje og bak i ovnen i ca. 1 time. Løken kan bakes i ovnen samtidig som kjøttet stekes.
La kjøttet få romtemperatur før steking. Bind entrecôten godt sammen med hyssing, før kjøttet gnis godt inn med salt og pepper.
Varm olje i stekepannen og brun kjøttet godt på alle sider.
Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen med frisk timian.
Stek elg-entrecôten på 150 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 55 grader. Da får du en rosa kjerne. La kjøttet hvile minimum ti minutter før servering.
Sjalottløken legges med skallet på i en ildfast form på en seng av grovt salt, drypp over olje og bak i ovnen i ca. 1 time. Løken kan bakes i ovnen samtidig som kjøttet stekes.
Til rødvinssausen finhakkes sjalottløk og svies litt i kjelen, før rødvinen tilsettes. Kok dette inn til ca. 1 desiliter, og til løken har fått en marmeladekonsistens.
Tilsett kjøttkraft og kok inn til halv mengde. Bruk gjerne stekeskyen fra ovnspannen. Sil sausen og rør inn smør litt etter litt.
Smak til med salt og pepper.
Til rødvinssausen finhakkes sjalottløk og svies litt i kjelen, før rødvinen tilsettes. Kok dette inn til ca. 1 desiliter, og til løken har fått en marmeladekonsistens.
Tilsett kjøttkraft og kok inn til halv mengde. Bruk gjerne stekeskyen fra ovnspannen. Sil sausen og rør inn smør litt etter litt.
Smak til med salt og pepper.
Kok linsene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. La de renne av i et dørslag. Kutt bacon, gulrot og stangselleri i små terninger. Brun baconterningen i pannen før stangselleri og gulrot tilsettes.
Fres blandingen på middels varme til grønnsakene er møre. Bland dette sammen med linsene og rør inn to-tre spiseskjeer rødvinssaus før servering.
Kok linsene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. La de renne av i et dørslag. Kutt bacon, gulrot og stangselleri i små terninger. Brun baconterningen i pannen før stangselleri og gulrot tilsettes.
Fres blandingen på middels varme til grønnsakene er møre. Bland dette sammen med linsene og rør inn to-tre spiseskjeer rødvinssaus før servering.
woman cooking

Bon appetit!

La kjøttet få romtemperatur før steking. Bind entrecôten godt sammen med hyssing, før kjøttet gnis godt inn med salt og pepper.
Varm olje i stekepannen og brun kjøttet godt på alle sider.
Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen med frisk timian.
Stek elg-entrecôten på 150 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 55 grader. Da får du en rosa kjerne. La kjøttet hvile minimum ti minutter før servering.
Sjalottløken legges med skallet på i en ildfast form på en seng av grovt salt, drypp over olje og bak i ovnen i ca. 1 time. Løken kan bakes i ovnen samtidig som kjøttet stekes.
La kjøttet få romtemperatur før steking. Bind entrecôten godt sammen med hyssing, før kjøttet gnis godt inn med salt og pepper.
Varm olje i stekepannen og brun kjøttet godt på alle sider.
Tilsett smør i pannen og øs over kjøttet før det settes i stekeovnen med frisk timian.
Stek elg-entrecôten på 150 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 55 grader. Da får du en rosa kjerne. La kjøttet hvile minimum ti minutter før servering.
Sjalottløken legges med skallet på i en ildfast form på en seng av grovt salt, drypp over olje og bak i ovnen i ca. 1 time. Løken kan bakes i ovnen samtidig som kjøttet stekes.
Til rødvinssausen finhakkes sjalottløk og svies litt i kjelen, før rødvinen tilsettes. Kok dette inn til ca. 1 desiliter, og til løken har fått en marmeladekonsistens.
Tilsett kjøttkraft og kok inn til halv mengde. Bruk gjerne stekeskyen fra ovnspannen. Sil sausen og rør inn smør litt etter litt.
Smak til med salt og pepper.
Til rødvinssausen finhakkes sjalottløk og svies litt i kjelen, før rødvinen tilsettes. Kok dette inn til ca. 1 desiliter, og til løken har fått en marmeladekonsistens.
Tilsett kjøttkraft og kok inn til halv mengde. Bruk gjerne stekeskyen fra ovnspannen. Sil sausen og rør inn smør litt etter litt.
Smak til med salt og pepper.
Kok linsene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. La de renne av i et dørslag. Kutt bacon, gulrot og stangselleri i små terninger. Brun baconterningen i pannen før stangselleri og gulrot tilsettes.
Fres blandingen på middels varme til grønnsakene er møre. Bland dette sammen med linsene og rør inn to-tre spiseskjeer rødvinssaus før servering.
Kok linsene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. La de renne av i et dørslag. Kutt bacon, gulrot og stangselleri i små terninger. Brun baconterningen i pannen før stangselleri og gulrot tilsettes.
Fres blandingen på middels varme til grønnsakene er møre. Bland dette sammen med linsene og rør inn to-tre spiseskjeer rødvinssaus før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?