Til hovedinnhold

Irish coffee

30 min
4 varer
44
Irish coffee

Ryktet forteller at irsk kaffe skal ha blitt gjort kjent på femtitallet, av Joseph Sheridan i sjøflyhavnen Foynes, nå kjent som Shannon Airport på Irlands vestkyst. Når atlanterhavspassasjerene kom fram etter den lange flyturen, tilsatte Sheridan irsk whiskey som en bonus til kaffen han serverte dem. Da noen passasjerer lurte på om det var brasiliansk kaffe de fikk, svarte Sheridan med at det var «irsk kaffe».
Ellers hevdes det at Irish coffee først oppstod på en pub i byen Cork, hvor man serverte te på samme måte, men at teen ble erstattet med kaffe etter at man gikk tom for te.
Kilde: Mari Hult. Foto: Erik Jørgensen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 cl whisky
  • 2 ts sukker
  • kaffe
  • fløte

Slik gjør du:

  • 4 cl whisky
  • 2 ts sukker
  • kaffe
  • fløte
Bruk et glass som tåler varme. Det finnes egne irish coffe-glass, men tykke vinglass kan også brukes. Varm glasset med kokende vann.
Pisk fløten så den blir tykkflytende, eventuelt til en lett krem.
Hell vannet ut av glasset, og ta i whiskey, sukker og kaffe. Nytraktet kaffe er et must. Rør godt.
Topp med et kremlag. Ta gjerne litt ekstra sukker oppå kremen.
Med tykkflytende fløte trenger du ikke sugerør. Dersom du pisker stiv krem kan du om ønsket servere med sugerør, eller en teskje.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk et glass som tåler varme. Det finnes egne irish coffe-glass, men tykke vinglass kan også brukes. Varm glasset med kokende vann.
Pisk fløten så den blir tykkflytende, eventuelt til en lett krem.
Hell vannet ut av glasset, og ta i whiskey, sukker og kaffe. Nytraktet kaffe er et must. Rør godt.
Topp med et kremlag. Ta gjerne litt ekstra sukker oppå kremen.
Med tykkflytende fløte trenger du ikke sugerør. Dersom du pisker stiv krem kan du om ønsket servere med sugerør, eller en teskje.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?