Til hovedinnhold

Plommelikør

30 min
5 varer
125
Plommelikør

Her kan selvsagt krydderet varieres. Kanelstang og stjerneanis blir bra, eller du kan lage den ekstra juleaktig med noen nellikspikre. Uansett må prøvesmakingen holdes under kontroll.
Kilde: Aftenposten

Ingredienser

8
porsjoner
  • 12 plommer
  • 0.5 l Vodka
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • vann, destillert

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 12 plommer
  • 0.5 l Vodka
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sukker
  • vann, destillert
Del plommene i to, eller i båter.
Kast de fleste steinene, men behold fire-fem og halvknus/knekk dem med en hammer.
Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk.
Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset.
Hell på spriten til det dekker. Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann.
Sett glasset mørkt og ikke for varmt. Prøv ikke å tenke på det i minst en måned, helst to.
Kok deretter en sirup av litt vann og for eksempel 3 dl sukker.
Ha dette i likøren, vent ytterligere noen dager og prøvesmak.
Fyll eventuelt på med mer sirup.
Etterfyll også med mer vann om du vil ha ned alkoholprosenten.
Ha sukker direkte i likøren om du foretrekker den schterk.
Sil likøren og ha den på en dekorativ flaske.
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene i to, eller i båter.
Kast de fleste steinene, men behold fire-fem og halvknus/knekk dem med en hammer.
Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk.
Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset.
Hell på spriten til det dekker. Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann.
Sett glasset mørkt og ikke for varmt. Prøv ikke å tenke på det i minst en måned, helst to.
Kok deretter en sirup av litt vann og for eksempel 3 dl sukker.
Ha dette i likøren, vent ytterligere noen dager og prøvesmak.
Fyll eventuelt på med mer sirup.
Etterfyll også med mer vann om du vil ha ned alkoholprosenten.
Ha sukker direkte i likøren om du foretrekker den schterk.
Sil likøren og ha den på en dekorativ flaske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?