Til hovedinnhold

Kveite med bakte klasetomater

1 h
13 varer
41
Kveite med bakte klasetomater

Klar for en skikkelig god fiskemiddag? Kveite med bakte klasetomater og potetpuré med smak av pepperrot passer som festmiddag eller når du vil at hverdagen skal føles som en fest. Kan det egentlig bli bedre?

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kveite, i skiver
  • olivenolje
  • basilikumblader
  • flaksalt
  • sitron, noen dråper
  • 30 stykker tomat, Dulcitatomater, ca 4 klaser
  • sorte oliven, en håndfull
  • smør, til stekning
  • salt
  • pepper

Potetpuré med pepperrot

  • 800 g mandelpotet
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ss pepperrot, revet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kveite, i skiver
  • olivenolje
  • basilikumblader
  • flaksalt
  • sitron, noen dråper
  • 30 stykker tomat, Dulcitatomater, ca 4 klaser
  • sorte oliven, en håndfull
  • smør, til stekning
  • salt
  • pepper

Potetpuré med pepperrot

  • 800 g mandelpotet
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ss pepperrot, revet
  • salt
  • pepper
Legg tomatene i en ovnsform, drypp over olivenolje og bak i stekovnen på 110 grader i 40-50 minutter. Bruk små søte klasetomater, for eksempel Dulcita, som også kalles honningtomater. Tomatene får en ekstra sødme i bakeprosessen.
Legg blader av basilikum i en skål. Hell over noen dråper olivenolje, litt flaksalt og sitronsaft. Mos bladene lett sammen i oljen for å få frem smaken i basilikumen. Legg i oliven og la blandingen stå og trekke smak.
Skrell mandelpotetene og kok disse møre i usaltet vann. Tilsett fløte og mos potetene i kjelen. Konsistensen kan justeres med litt melk.
Riv pepperroten i potetpureen og rør lett. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk av kveiteskivene, strø over salt og pepper. Varm smør nøttebrunt i stekepannen, og stek fisken ca. to minutter på begge sider. Kveiten blir fort tørr om du steker for lenge på høy varme. Fiskekjøttet skal være saftig og løsne lett fra beinet.
Ha noen dråper sitron i stekesmøret som øses over stykkene ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Legg tomatene i en ovnsform, drypp over olivenolje og bak i stekovnen på 110 grader i 40-50 minutter. Bruk små søte klasetomater, for eksempel Dulcita, som også kalles honningtomater. Tomatene får en ekstra sødme i bakeprosessen.
Legg blader av basilikum i en skål. Hell over noen dråper olivenolje, litt flaksalt og sitronsaft. Mos bladene lett sammen i oljen for å få frem smaken i basilikumen. Legg i oliven og la blandingen stå og trekke smak.
Skrell mandelpotetene og kok disse møre i usaltet vann. Tilsett fløte og mos potetene i kjelen. Konsistensen kan justeres med litt melk.
Riv pepperroten i potetpureen og rør lett. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk av kveiteskivene, strø over salt og pepper. Varm smør nøttebrunt i stekepannen, og stek fisken ca. to minutter på begge sider. Kveiten blir fort tørr om du steker for lenge på høy varme. Fiskekjøttet skal være saftig og løsne lett fra beinet.
Ha noen dråper sitron i stekesmøret som øses over stykkene ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?