Til hovedinnhold

Fikenmarmelade

1 h
5 varer
30
Fikenmarmelade

Selv om alle gjestene dine ikke har lært å like ost, kan det tenkes de liker godt brød med spennende tilbehør? Fikenmarmelade smaker godt som tilbehør til ost eller på brød eller kjeks. I denne oppskriften tilsvarer 2 stykker 2 glass fikenmarmelade.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g fiken, tørket
  • 3 dl vann, fra bløtleggingen
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 l sukker
  • 2 kanelstang

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g fiken, tørket
  • 3 dl vann, fra bløtleggingen
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 1 l sukker
  • 2 kanelstang
Legg fiknene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av bløtleggingsvann til kokingen (se mengde i ingredienslisten).
Hakk fruktene. La bitene småkoke i vannet og nypresset sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig.
Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Skal du lagre marmeladen lenge, kan du røre i en flaske pektin, Certo eller lignende.
Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
woman cooking

Bon appetit!

Legg fiknene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av bløtleggingsvann til kokingen (se mengde i ingredienslisten).
Hakk fruktene. La bitene småkoke i vannet og nypresset sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig.
Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Skal du lagre marmeladen lenge, kan du røre i en flaske pektin, Certo eller lignende.
Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?