Til hovedinnhold

Ripsgelé

30 min
4 varer
59
Ripsgelé

Sylting av rips har vært kjent siden 1600-tallet, og på 1700-tallet var buskene svært utbredt i landet vårt. I norske hager finnes det mange ripsbusker, men det er liten kommersiell produksjon. Rips inneholder stoffet pektin, som gjør at den egner seg til gelé og sylting. Ripsgelé er derfor det heteste tipset til deg som har rips på busk eller i fryser. Med én porsjon i oppskriften menes det ett glass ferdig géle.

Kilde: Mari Hult

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 l rips
  • 3.5 dl vann
  • 500 g sukker
  • 0.5 vaniljestang

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2.5 l rips
  • 3.5 dl vann
  • 500 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
Vask og knus bærene. Kok dem opp sammen med vannet. Sil.
Bland saften sammen med sukker og innholdet av vaniljestangen.
Kok opp og ta av skummet underveis.
La saften småkoke uten å røre i den i 15 minutter.
Hell rett over på glass og avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og knus bærene. Kok dem opp sammen med vannet. Sil.
Bland saften sammen med sukker og innholdet av vaniljestangen.
Kok opp og ta av skummet underveis.
La saften småkoke uten å røre i den i 15 minutter.
Hell rett over på glass og avkjøl.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?