Til hovedinnhold

Fikenmarmelade

1 h
5 varer
16
Fikenmarmelade

Fikenmarmelade passer godt til ost.
Kilde: Stavanger Aftenblad Foto: Jonas Haarr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g fiken, tørket
  • 3 dl vann
  • 1 dl sitronsaft
  • 1 l sukker
  • 2 kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g fiken, tørket
  • 3 dl vann
  • 1 dl sitronsaft
  • 1 l sukker
  • 2 kanelstang
Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av 3 dl til kokingen. Hakk fruktene. La bitene småkoke i vann og sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig. Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Ta opp kanelstengene. Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
Variér sukkermengden etter hvilken ost du byr på; en salt ost med masse smak bryter godt mot dette friske tilbehøret.
woman cooking

Bon appetit!

Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.
Hell av vannet, men ta av 3 dl til kokingen. Hakk fruktene. La bitene småkoke i vann og sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum om nødvendig. Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Ta opp kanelstengene. Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.
Variér sukkermengden etter hvilken ost du byr på; en salt ost med masse smak bryter godt mot dette friske tilbehøret.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?