Til hovedinnhold

Pasta med saftig ragu

4 h 30 min
11 varer
174
Pasta med saftig ragu

Det er fullt mulig å lykkes på kjøkkenet selv om råvarene i utgangspunktet er av den rimelige sorten. Men det tar ofte noen ekstra timer.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 1.5 kg oksehale
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk tomat, boks, knuste tomater
  • 1 stk laurbærblad
  • olje, mild, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 400 g pasta, pappardelle
  • bladpersille, hakket

Slik gjør du:

  • 1 stk løk, stor
  • 1.5 kg oksehale
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk tomat, boks, knuste tomater
  • 1 stk laurbærblad
  • olje, mild, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 400 g pasta, pappardelle
  • bladpersille, hakket
Varm stekeovnen til 120 grader. Grovhakk løk, hvitløk og gulrot.
Bruk en romslig ildfast gryte og brun alle oksehalestykkene i gryten. Ta dem opp av gryten så lenge og brun grønnsakene i samme gryte. Legg oksehalene tilbake igjen. Tilsett knuste tomater og laurbærblad.
Fyll opp med vann til det så vidt dekker halene. La det hele få et oppkok på plate. Dekk gryten med tett lokk (aluminiumsfolie kan også brukes) og sett den inn i stekeovnen. La oksehalene stå der i 3-4 timer. Kjøttet skal bli helt mørt.
Løft de ferdigkokte oksehalene opp av kraften og plukk av kjøttet. Hvis kraften virker tynn kan du la den stå å koke inn til sausekonsistens mens du renser halene. Ha kjøttet tilbake i sausen og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland pastaen med oksehaleraguen eller server det hver for seg. Dryss over finhakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Varm stekeovnen til 120 grader. Grovhakk løk, hvitløk og gulrot.
Bruk en romslig ildfast gryte og brun alle oksehalestykkene i gryten. Ta dem opp av gryten så lenge og brun grønnsakene i samme gryte. Legg oksehalene tilbake igjen. Tilsett knuste tomater og laurbærblad.
Fyll opp med vann til det så vidt dekker halene. La det hele få et oppkok på plate. Dekk gryten med tett lokk (aluminiumsfolie kan også brukes) og sett den inn i stekeovnen. La oksehalene stå der i 3-4 timer. Kjøttet skal bli helt mørt.
Løft de ferdigkokte oksehalene opp av kraften og plukk av kjøttet. Hvis kraften virker tynn kan du la den stå å koke inn til sausekonsistens mens du renser halene. Ha kjøttet tilbake i sausen og smak til med salt og pepper.
Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland pastaen med oksehaleraguen eller server det hver for seg. Dryss over finhakket persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?