Til hovedinnhold

Håkonskaker

1 h
7 varer
49
Håkonskaker

I Tyskland lyder disse småkakene navnet Heidesand - sand fra heden. Kanskje er det på grunn av den knasende sukkerskorpen. Hvilken kong Håkon som oppfant dem, er heller uklart. Men kakene er nok mer kjente og populære i Danmark og Tyskland enn hos oss. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Her viser Ruth-Hege Holst deg hvordan du går fram.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør, usaltet
  • 75 g melis
  • 60 g marsipan
  • 1 sitron
  • 250 g hvetemel
  • 2 eggeplomme
  • perlesukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g smør, usaltet
  • 75 g melis
  • 60 g marsipan
  • 1 sitron
  • 250 g hvetemel
  • 2 eggeplomme
  • perlesukker
Bland mykt smør og melis, deretter revet marsipan, sitronskall og mel.
Elt til glatt deig, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Del deigen i 3 og form hver del til lange pølser.
La dem hvile et par timer i kjøleskap.
Rull rundt et oppklippet papprør fra kjøkkenrullen til flott fasong.
Trill deretter de avkjølte rullene først i eggeplomme, så i perlesukker.
Skjær i 5 mm tykke skiver og legg på bakepapir på stekeplate.
Pensle overflaten med eggeplomme og dryss med sukker.
Stek sprø ved 200 grader i 8-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mykt smør og melis, deretter revet marsipan, sitronskall og mel.
Elt til glatt deig, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Del deigen i 3 og form hver del til lange pølser.
La dem hvile et par timer i kjøleskap.
Rull rundt et oppklippet papprør fra kjøkkenrullen til flott fasong.
Trill deretter de avkjølte rullene først i eggeplomme, så i perlesukker.
Skjær i 5 mm tykke skiver og legg på bakepapir på stekeplate.
Pensle overflaten med eggeplomme og dryss med sukker.
Stek sprø ved 200 grader i 8-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?