Til hovedinnhold

Krumkaker

1 h
7 varer
290
Krumkaker

Dette er Ingrid Espelid Hovigs klassiske oppskrift på krumkaker. Prøv denne oppskriften når du skal fylle kakeboksen til jul. Vil du heller lage krumkaker uten egg, kan du prøve denne oppskriften på krumkaker uten egg.
Kilde: Stavanger Aftenblad Foto: Sara Johannessen Meek

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann
Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland i smøret.
Bland mel, potetmel og vaniljesukker og vend i sammen med vannet.
La røren svelle en stund.
Legg en teskje røre i varmt jern. Trykk godt sammen.
Stek kakene gyllenbrune ved svak til middels varme.
Krum kakene rundt en krumkakepinne straks de blir tatt av jernet. Har du ikke det, kan du bruke bunnen av kopper og forme små skåler.
Krumkakene er svært sprø og stivner fort. Bland i litt mer vann hvis røren blir for fast så kakene ikke blir for tykke.
Oppbevar i tett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland i smøret.
Bland mel, potetmel og vaniljesukker og vend i sammen med vannet.
La røren svelle en stund.
Legg en teskje røre i varmt jern. Trykk godt sammen.
Stek kakene gyllenbrune ved svak til middels varme.
Krum kakene rundt en krumkakepinne straks de blir tatt av jernet. Har du ikke det, kan du bruke bunnen av kopper og forme små skåler.
Krumkakene er svært sprø og stivner fort. Bland i litt mer vann hvis røren blir for fast så kakene ikke blir for tykke.
Oppbevar i tett boks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?