Til hovedinnhold

Julesylte til juletapas

30 min
7 varer
9
Julesylte til juletapas

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som en del av et tapasbord eller når du har lyst på noe godt.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Foto: Astrid Hals

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 sylte
  • 1 rødbeter
  • 1 gulbete
  • 4 jordskokk
  • 2 dl olje
  • 1 bunt kruspersille
  • 0.5 bunt basilikum

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 sylte
  • 1 rødbeter
  • 1 gulbete
  • 4 jordskokk
  • 2 dl olje
  • 1 bunt kruspersille
  • 0.5 bunt basilikum
Skrell beter og jordskokker. Varm oljen i stekepanne. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen. Stek på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
La det renne godt av på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.
Serveres som en av flere tapasretter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell beter og jordskokker. Varm oljen i stekepanne. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen. Stek på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
La det renne godt av på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.
Serveres som en av flere tapasretter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?