Til hovedinnhold

Harissa

30 min
9 varer
56
Harissa

Harissa er en nordafrikansk krydderpasta. Sausen passer godt til fisk, grillet kjøtt av lam og grønnsaker, og holder seg lenge i kjøleskapet. Den er også smakfullt følge til pasta og stekte poteter. Det lønner seg å lage en stor porsjon når du først er i gang.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g soltørkede tomater
  • 100 g aprikos, tørket
  • 6 rød chili
  • 2 appelsin
  • 1 sitron
  • 1 ss spisskummen
  • 3 kvaster mynte
  • 4 dl rapsolje, kaldpresset
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g soltørkede tomater
  • 100 g aprikos, tørket
  • 6 rød chili
  • 2 appelsin
  • 1 sitron
  • 1 ss spisskummen
  • 3 kvaster mynte
  • 4 dl rapsolje, kaldpresset
  • salt og kvernet pepper
Helt tørre tomater må legges i bløt i kokende vann et par minutter. Semitørkede tomater kan brukes som de er. Rens chili for frø og hinner og kutt grovt opp. Riv skall av sitron og appelsiner og press saften. Ha alle råvarene i kjøkkenmaskinen og kjør glatt, men ikke helt jevn. Oppbevares i tett glass i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Helt tørre tomater må legges i bløt i kokende vann et par minutter. Semitørkede tomater kan brukes som de er. Rens chili for frø og hinner og kutt grovt opp. Riv skall av sitron og appelsiner og press saften. Ha alle råvarene i kjøkkenmaskinen og kjør glatt, men ikke helt jevn. Oppbevares i tett glass i kjøleskapet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?