Til hovedinnhold

Nanbrød

2 h 30 min
10 varer
1.7k
Hjemmelaget nanbrød

Nanbrød er obligatorisk til indisk mat som tikka masala eller gryteretter. Det er aldeles ikke vanskelig å lage hjemmelaget nanbrød, det eneste er at deigen trenger god tid på å heve.

Du kan lett variere nanbrødet med krydder som hvitløk, koriander, eller søtere smaker som cashewnøtter, sukker og rosiner.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 dl yoghurt
  • 1.5 dl melk
  • 15 g fersk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 ts sukker
  • 1 ts salt

Topping

  • 1 dl smeltet smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 bunt koriander, liten, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl yoghurt
  • 1.5 dl melk
  • 15 g fersk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 ts sukker
  • 1 ts salt

Topping

  • 1 dl smeltet smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 bunt koriander, liten, kan sløyfes
Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til cirka 30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt. Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk.
Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer - gjerne mer.
Varm stekeovnen til meget varm (maks temperatur). Har du en pizzastein (bakestein) varmer du den i ovnen samtidig, eller så bruker du et vanlig stekebrett.
Del deigen i 6 like store emner og trill dem til boller. Trykk eller kjevl bollene ut til tynne leiver.
Bland hvitløken sammen med smøret. Smør brødene med hvitløksmøret rett før steking og legg et (eller to hvis du får plass) rett på stekebrettet.
Stek brødene til de blåser seg opp og blir gylne. Bruk gjerne grillfunksjonen og stek brødene høyt i ovnen, pass på så de ikke svir seg før de rekker å bli stekt. Dryss over hakket koriander før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til cirka 30 grader. Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt. Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk.
Dekk bakebollen med plastfilm og la deigen heve i minst 2 timer - gjerne mer.
Varm stekeovnen til meget varm (maks temperatur). Har du en pizzastein (bakestein) varmer du den i ovnen samtidig, eller så bruker du et vanlig stekebrett.
Del deigen i 6 like store emner og trill dem til boller. Trykk eller kjevl bollene ut til tynne leiver.
Bland hvitløken sammen med smøret. Smør brødene med hvitløksmøret rett før steking og legg et (eller to hvis du får plass) rett på stekebrettet.
Stek brødene til de blåser seg opp og blir gylne. Bruk gjerne grillfunksjonen og stek brødene høyt i ovnen, pass på så de ikke svir seg før de rekker å bli stekt. Dryss over hakket koriander før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?