Til hovedinnhold

Indisk raita

5 min
7 varer
251
Indisk raita

Selve landet er jo omtrent like stort som hele Europa, så det er kanskje ikke så rart at det indiske kjøkkenet er ekstremt variert.
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk grønn chili, renset, finhakket
  • 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne og knust
  • 1 ts mynte, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk grønn chili, renset, finhakket
  • 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne og knust
  • 1 ts mynte, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sukker
Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet sort pepper. Serveres straks eller oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Raita kan varieres etter smak og ønske, for eksempel kan den smakes til med garam masala, ingefær eller hvitløk. Eller du kan tilsette en halv slangeagurk i terninger (eller revet), to tomater i små biter og en liten rødløk i tynne skiver.
Frukt er også en mulighet. Hva med bananraita?
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet sort pepper. Serveres straks eller oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Raita kan varieres etter smak og ønske, for eksempel kan den smakes til med garam masala, ingefær eller hvitløk. Eller du kan tilsette en halv slangeagurk i terninger (eller revet), to tomater i små biter og en liten rødløk i tynne skiver.
Frukt er også en mulighet. Hva med bananraita?
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?