Til hovedinnhold

Indisk raita

5 min
7 varer
242
Indisk raita

Selve landet er jo omtrent like stort som hele Europa, så det er kanskje ikke så rart at det indiske kjøkkenet er ekstremt variert.
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk grønn chili, renset, finhakket
  • 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne og knust
  • 1 ts mynte, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk grønn chili, renset, finhakket
  • 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne og knust
  • 1 ts mynte, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sukker
Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet sort pepper. Serveres straks eller oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Raita kan varieres etter smak og ønske, for eksempel kan den smakes til med garam masala, ingefær eller hvitløk. Eller du kan tilsette en halv slangeagurk i terninger (eller revet), to tomater i små biter og en liten rødløk i tynne skiver.
Frukt er også en mulighet. Hva med bananraita?
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet sort pepper. Serveres straks eller oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Raita kan varieres etter smak og ønske, for eksempel kan den smakes til med garam masala, ingefær eller hvitløk. Eller du kan tilsette en halv slangeagurk i terninger (eller revet), to tomater i små biter og en liten rødløk i tynne skiver.
Frukt er også en mulighet. Hva med bananraita?
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?