Til hovedinnhold

Gulrotstuing

30 min
8 varer
62
Gulrotstuing

Gulrotstuing er en enkel måte å tilføre grønnsaker i vanlig, norsk hverdagskost. Den smaker ekstra godt til fisk.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Alf Børjesson

Ingredienser

8
porsjoner
  • 750 g gulrot
  • 3 dl vann
  • 0.5 ts salt
  • 4 dl melk
  • 2.5 ss hvetemel
  • salt
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 750 g gulrot
  • 3 dl vann
  • 0.5 ts salt
  • 4 dl melk
  • 2.5 ss hvetemel
  • salt
  • 0.25 ts hvit pepper
  • 1 ss persille, hakket
  • 1 ss smør
Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. La småkoke i 5 minutter.
Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell gulrot, skjær i skiver eller biter.
Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. La småkoke i 5 minutter.
Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.
Ha i gulrotbitene.
Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?