Til hovedinnhold

Heges æbleskiver

1 h
9 varer
13
Heges æbleskiver

”Æbleskiver er det samme som Munker med et Stykke kokt Æble i Midten,” fastslo vårt lands første Ingrid Espelid Hovig, altså Olaug Løken, allerede i 1897, i klassikeren ”Matstel og Husstel”.
Kilde: Aftenposten.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 4 dl biola
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 4 egg
  • 1 eggehvite
  • 1.5 ts natron
  • 1 sitron
  • smult

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 300 g hvetemel
  • 4 dl biola
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 4 egg
  • 1 eggehvite
  • 1.5 ts natron
  • 1 sitron
  • smult
Rør mel og romtemperert Biola til en deig.
Bruk to boller og skill plomme og hvite på fire egg.
Ha også en femte eggehvite i den ene bollen, men kast plommen (spør ikke hvorfor, men her er det lang finjustering som ligger bak).
Pisk eggeplommene med sukker og natron og rør sammen med mel og Biola til en røre, tykkere enn pannekakerøre.
Rør også inn, finrevet sitronskall, natron og sukker.
Pisk eggehvitene stive og vend det forsiktig inn i røren med en skje.
Sett pannen på litt over middels varme og fordel omtrent en kvart teskje smult i hver fordypning.
Øs i røre til det fyller opp litt over to tredjedeler.
Etter et par minutter vil røren heve seg på toppen, og du kan snu bollene ved å trykke med pinnen helt i kanten på dem og lirke dem rundt.
Server dem lune, med melis strødd over gjennom en sikt, pluss jordbær eller syltetøy.
woman cooking

Bon appetit!

Rør mel og romtemperert Biola til en deig.
Bruk to boller og skill plomme og hvite på fire egg.
Ha også en femte eggehvite i den ene bollen, men kast plommen (spør ikke hvorfor, men her er det lang finjustering som ligger bak).
Pisk eggeplommene med sukker og natron og rør sammen med mel og Biola til en røre, tykkere enn pannekakerøre.
Rør også inn, finrevet sitronskall, natron og sukker.
Pisk eggehvitene stive og vend det forsiktig inn i røren med en skje.
Sett pannen på litt over middels varme og fordel omtrent en kvart teskje smult i hver fordypning.
Øs i røre til det fyller opp litt over to tredjedeler.
Etter et par minutter vil røren heve seg på toppen, og du kan snu bollene ved å trykke med pinnen helt i kanten på dem og lirke dem rundt.
Server dem lune, med melis strødd over gjennom en sikt, pluss jordbær eller syltetøy.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?