Til hovedinnhold

Snegler med kryddersmør

30 min
9 varer
5
Snegler med kryddersmør

De såkalte vingårdssneglene har helt kommet bakpå etter 80-tallets storhetstid. Her kommer en gammel klassiker med hvitløk.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

Ingredienser

8
porsjoner
  • snegle
  • 5 sjampinjong
  • 6 ss kryddersmør
  • 2 skive(r) loff
  • 0.5 dl rødvin
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 0.5 ts salt
  • 1 hvitløksfedd

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • snegle
  • 5 sjampinjong
  • 6 ss kryddersmør
  • 2 skive(r) loff
  • 0.5 dl rødvin
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 0.5 ts salt
  • 1 hvitløksfedd
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Åpne en boks med snegler og tørk av dem med kjøkkenpapir.
Klem ut fukt og stek dem raskt med litt finhakket sjalottløk og hvitløk, pluss et dryss salt. Hell over litt rødvin og la væsken koke inn i sneglene.
Hakk sjampinjong.
Bruk espressokopper til servering av sneglene.
Skjær loffskivene i staver og stek de gylne i en panne med godt smør. (Skjær gjerne bort skorpene på brødskivene)
Fordel en del kryddersmør i koppene, legg i sopp og snegler, og ha resten av smøret på toppen. !Gratiner i ovn på 200 grader til smøret er smeltet.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Åpne en boks med snegler og tørk av dem med kjøkkenpapir.
Klem ut fukt og stek dem raskt med litt finhakket sjalottløk og hvitløk, pluss et dryss salt. Hell over litt rødvin og la væsken koke inn i sneglene.
Hakk sjampinjong.
Bruk espressokopper til servering av sneglene.
Skjær loffskivene i staver og stek de gylne i en panne med godt smør. (Skjær gjerne bort skorpene på brødskivene)
Fordel en del kryddersmør i koppene, legg i sopp og snegler, og ha resten av smøret på toppen. !Gratiner i ovn på 200 grader til smøret er smeltet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?