Til hovedinnhold

Krydderkokte pærer

25 min
8 varer
73
Krydderkokte pærer

Hjemmelagde spiselige gaver er ikke bare koselig å få, men også veldig koselig å gi bort. Det trenger ikke å være superfancy og spektakulært, godt og velgjort holder i massevis.Pærene er nydelig som dessert med f.eks. sjokolademousse eller vaniljesaus til. Varm dem gjerne i litt av laken, kok laken inn til sirup og server de varme pærene med kryddersirup og is.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 kg pære
  • 2 l vann
  • 1 kg sukker
  • 1.5 ss kardemommekapsler, hele kapsler
  • 1.5 ss pepper, sort
  • 4 stk stjerneanis
  • 3 stk kanelstang
  • 3 stk vaniljestang, splittet på langs

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 kg pære
  • 2 l vann
  • 1 kg sukker
  • 1.5 ss kardemommekapsler, hele kapsler
  • 1.5 ss pepper, sort
  • 4 stk stjerneanis
  • 3 stk kanelstang
  • 3 stk vaniljestang, splittet på langs
Smelt sukkeret til karamell i en kjele. Kok ut karamellen med vannet og tilsett krydder.
La laken småkoke mens du skreller pærene (la stilken sitte på). Legg de skrelte pærene direkte over i laken.
Kok pærene til de er møre, men fortsatt faste. Legg pærene over på rene varme glass og fyll på med kokende lake. Sett lokket raskt på og oppbevar pærene kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sukkeret til karamell i en kjele. Kok ut karamellen med vannet og tilsett krydder.
La laken småkoke mens du skreller pærene (la stilken sitte på). Legg de skrelte pærene direkte over i laken.
Kok pærene til de er møre, men fortsatt faste. Legg pærene over på rene varme glass og fyll på med kokende lake. Sett lokket raskt på og oppbevar pærene kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?