Til hovedinnhold

Kyllingsalat med karri

1 h
14 varer
39
Kyllingsalat med karri

Denne tradisjonsrike salaten pleier være en favoritt, så lag litt ekstra til lunsj eller niste neste dag.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg kylling
  • 2 laurbærblad
  • 8 hel sort pepper
  • 2 løk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss karripulver
  • 1 ts tomatpuré
  • 4 ss rødvin
  • mango chutney
  • 2 ts sitronsaft, presset
  • 1.5 dl majones
  • 0.75 dl matyoghurt
  • 60 g rosiner
  • mandelflak

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg kylling
  • 2 laurbærblad
  • 8 hel sort pepper
  • 2 løk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss karripulver
  • 1 ts tomatpuré
  • 4 ss rødvin
  • mango chutney
  • 2 ts sitronsaft, presset
  • 1.5 dl majones
  • 0.75 dl matyoghurt
  • 60 g rosiner
  • mandelflak
Legg den hele, rengjorte kyllingen i en stor gryte sammen med laurbærblad, pepperkorn og én løk delt i to.
Dekk med kaldt vann. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la kyllingen trekke mør i inntil én time.
Ta den opp og avkjøl på rist.
Kraften kan du koke inn til god kyllingkraft, til bruk i supper eller sauser.
Flå av skinnet på den avkjølte kyllingen og kast.
Del kjøttet i store terninger.
Grovhakk den andre løken. Varm oljen i en stekepanne. La den hakkede løken bli myk på lav varme, cirka 5 minutter. Den skal ikke ta farge.
Skru opp varmen og rør i karripulveret. La alt småputre i 2 minutter.
Tilsett tomatpuré og la den koke med i ett minutt, deretter vin, mangochutney og sitronsaft. La massen boble i 2 minutter mens du rører.
Du skal nå ha en tykk karripasta i pannen. Avkjøl massen.
Kjør den jevn med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Press den gjennom en sikt. Kast restene.
Bland majones og yoghurt i en stor bolle.
Rør inn 2 ss eller mer av karripastaen. Smak til med salt og sitronsaft.
Vend inn kyllingterninger og rosiner så alt er dekket av dressingen.
Servér på porsjonstallerkener med salat og brød eller ris. Dryss over ristede mandelflak.
woman cooking

Bon appetit!

Legg den hele, rengjorte kyllingen i en stor gryte sammen med laurbærblad, pepperkorn og én løk delt i to.
Dekk med kaldt vann. Varm opp til kokepunktet, skru ned varmen og la kyllingen trekke mør i inntil én time.
Ta den opp og avkjøl på rist.
Kraften kan du koke inn til god kyllingkraft, til bruk i supper eller sauser.
Flå av skinnet på den avkjølte kyllingen og kast.
Del kjøttet i store terninger.
Grovhakk den andre løken. Varm oljen i en stekepanne. La den hakkede løken bli myk på lav varme, cirka 5 minutter. Den skal ikke ta farge.
Skru opp varmen og rør i karripulveret. La alt småputre i 2 minutter.
Tilsett tomatpuré og la den koke med i ett minutt, deretter vin, mangochutney og sitronsaft. La massen boble i 2 minutter mens du rører.
Du skal nå ha en tykk karripasta i pannen. Avkjøl massen.
Kjør den jevn med stavmikser eller i kjøkkenmaskin.
Press den gjennom en sikt. Kast restene.
Bland majones og yoghurt i en stor bolle.
Rør inn 2 ss eller mer av karripastaen. Smak til med salt og sitronsaft.
Vend inn kyllingterninger og rosiner så alt er dekket av dressingen.
Servér på porsjonstallerkener med salat og brød eller ris. Dryss over ristede mandelflak.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?