Til hovedinnhold

Kyllingsalat med chiliaïoli

1 h
18 varer
89
Kyllingsalat med chiliaïoli

Salaten passer fint å servere til lunsj eller som en kveldsrett. Dressingen er nesten som en blanding av aioli og thousand island, men hjemmelaget og smaksrik. Og på toppen av det hele, snacksen laget på kyllingskinn som er som en blanding av sprøstekt bacon og løvtynn chips. Du kan bruke vanlig bacon.
Kilde: Adresseavisen. Foto: Terje Visnes

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 kyllingbryst
  • salt og kvernet pepper
  • kajennepepper
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 0.5 sitron
  • rapsolje
  • 4 hjertesalat
  • 1 avokado
  • 1 fersken
  • cherrytomater
  • parmesan

Chiliaïoli

  • 1 eggeplomme
  • 2 ss hermetiske tomater
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts chilisaus, hot
  • 1 dl rapsolje
  • sitronsaft, presset
  • salt
  • 2 ss parmesan

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 kyllingbryst
  • salt og kvernet pepper
  • kajennepepper
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 0.5 sitron
  • rapsolje
  • 4 hjertesalat
  • 1 avokado
  • 1 fersken
  • cherrytomater
  • parmesan

Chiliaïoli

  • 1 eggeplomme
  • 2 ss hermetiske tomater
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts chilisaus, hot
  • 1 dl rapsolje
  • sitronsaft, presset
  • salt
  • 2 ss parmesan
Ta skinnet av kyllingen. Del kjøttet i passe store biter.
Mariner kjøttet i sitronsaft, salt, pepper, litt kajennepepper, mer paprikapulver, og litt rapsolje og la stå i noen timer.
Lag «kyllingbacon»: Dra og brett ut kyllingskinnet, press det mellom to ovnsplater og bak i ovn på 180 grader i 25-30 minutter.
Bryt i biter. Et alternativ er vanlig bacon, som bakes på 180 grader i ovn til crispy.
Brun det marinerte kjøttet i stekepannen, legg i ovn på 180 grader i åtte minutter.
Fordel hjertesalat, avokado og fersken i skiver og tomat på et fat. Legg på kyllingkjøttet, og fordel aïolien over.
Høvl over rikelige mengder parmesan, og dryss kyllingbacon over.

Chiliaïoli

Bland sammen en (ikke for kald) eggeplomme, tomat, hvitløk, worchestersaus, renset og hakket hvitløk, chilisaus og litt sitronsaft med stavmikser i dyp beholder.
Tilsett oljen i en tynn stråle mens stavmikseren på. Hold på til blandingen får majoneskonsistens.
Smak til med salt, og tilsett revet parmesan.
Tips: Sterk chilisaus kan erstattes med fersk chili - 1 ts chilisaus = en kvart fersk chili.
woman cooking

Bon appetit!

Ta skinnet av kyllingen. Del kjøttet i passe store biter.
Mariner kjøttet i sitronsaft, salt, pepper, litt kajennepepper, mer paprikapulver, og litt rapsolje og la stå i noen timer.
Lag «kyllingbacon»: Dra og brett ut kyllingskinnet, press det mellom to ovnsplater og bak i ovn på 180 grader i 25-30 minutter.
Bryt i biter. Et alternativ er vanlig bacon, som bakes på 180 grader i ovn til crispy.
Brun det marinerte kjøttet i stekepannen, legg i ovn på 180 grader i åtte minutter.
Fordel hjertesalat, avokado og fersken i skiver og tomat på et fat. Legg på kyllingkjøttet, og fordel aïolien over.
Høvl over rikelige mengder parmesan, og dryss kyllingbacon over.

Chiliaïoli

Bland sammen en (ikke for kald) eggeplomme, tomat, hvitløk, worchestersaus, renset og hakket hvitløk, chilisaus og litt sitronsaft med stavmikser i dyp beholder.
Tilsett oljen i en tynn stråle mens stavmikseren på. Hold på til blandingen får majoneskonsistens.
Smak til med salt, og tilsett revet parmesan.
Tips: Sterk chilisaus kan erstattes med fersk chili - 1 ts chilisaus = en kvart fersk chili.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?