Til hovedinnhold

Sylte

12 h
8 varer
36
Sylte

Det finnes utrolig mange varianter av. Noen er mer avanserte, mens andre er enkle å lage selv. En hjemmelaget, smakfull sylte vil glede mange ved julefrokosten.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg sideflesk, eller buklist
  • 4 ts salt
  • 3 l vann
  • 4 stk laurbærblad
  • 10 stk hel sort pepper
  • 1 stk løk
  • 1 bunt persille

1

  • nellikspiker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg sideflesk, eller buklist
  • 4 ts salt
  • 3 l vann
  • 4 stk laurbærblad
  • 10 stk hel sort pepper
  • 1 stk løk
  • 1 bunt persille

1

  • nellikspiker
Kok opp vannet med salt i en vid kjele, ha i laurbærbladene, løkbåter, nellik og pepperkorn. Legg i kjøttet og persillekvasten og skru ned varmen. Sylten bør ikke koke, men trekke på ca. 90 grader i ca. 1 1 / 2 time. Bruk lokk på kjelen. Når sylten er ferdig kokt, lar du den ligge i kokelaken til den er passe avkjølt.
Har du ikke en syltepresse, trenger du to skjærefjøler eller to plankebiter og noe tungt til å presse den sammen med. Brett kjøttstykket dobbelt, slik at svoren kommer ut. Du kan gjerne pakke den inn i tynn plastfolie før den legges i press på et kjølig sted natten over.
For å få en dekorativ julesylte kan du stikke inn hele nellikspiker i svoren. Sylten oppbevares i svak saltlake eller fryses.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vannet med salt i en vid kjele, ha i laurbærbladene, løkbåter, nellik og pepperkorn. Legg i kjøttet og persillekvasten og skru ned varmen. Sylten bør ikke koke, men trekke på ca. 90 grader i ca. 1 1 / 2 time. Bruk lokk på kjelen. Når sylten er ferdig kokt, lar du den ligge i kokelaken til den er passe avkjølt.
Har du ikke en syltepresse, trenger du to skjærefjøler eller to plankebiter og noe tungt til å presse den sammen med. Brett kjøttstykket dobbelt, slik at svoren kommer ut. Du kan gjerne pakke den inn i tynn plastfolie før den legges i press på et kjølig sted natten over.
For å få en dekorativ julesylte kan du stikke inn hele nellikspiker i svoren. Sylten oppbevares i svak saltlake eller fryses.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?