Til hovedinnhold

Karamellsaus

30 min
4 varer
115
Karamellsaus

Denne karamellsausen er nydelig til is, men passer også perfekt til epler eller brownies. Sausen kan også varmes opp.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 dl sirup, lys
  • 100 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1 dl sirup, lys
  • 100 g smør
Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca 10–15 minutter.
Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøle ned. Tilsetter du brunt sukker i steden for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca 10–15 minutter.
Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøle ned. Tilsetter du brunt sukker i steden for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?