Til hovedinnhold

Raggmunkar

1 h
10 varer
23
Raggmunkar

Dette er (hytte)mat som er lett å lage og lett å like, uten at man trenger stekeovn. Raggmunkene kan strekkes i alle retninger, for eksempel med crème fraîche, rødløk og reker, da med en god klatt svensk löjrom, men dette er en standardoppskrift.
Kilde: Aftenposten

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 dl helmelk
  • 1 egg
  • 6 poteter
  • 8 skive(r) sideflesk, lettsaltet
  • smør
  • 2 dl tyttebær
  • 4 ss sukker
  • salat, assortert

Slik gjør du:

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 dl helmelk
  • 1 egg
  • 6 poteter
  • 8 skive(r) sideflesk, lettsaltet
  • smør
  • 2 dl tyttebær
  • 4 ss sukker
  • salat, assortert
Pisk sammen mel, salt og litt av melken til en tykk røre.
Pisk inn egget og spe med resten av melken til en vanlig, men usøtet, pannekakerøre. La røre hvile en halv times tid.
Skrell og riv potetene ned i røren.
Stek flesket sprøtt og legg tilside.
Ikke vask pannen, men ha i litt smør og stek tykke pannekaker.
Rør tyttebærene sammen med sukkeret til det får en grov syltetøy-konsistens. Smak til med sukker. (Du kan erstatte de rårørte tyttebærene med tyttebærsyltetøy.)
Servèr raggmunkene med rårørte tyttebær (tyttebærsyltetøy) og flesk, samt litt salat, på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk sammen mel, salt og litt av melken til en tykk røre.
Pisk inn egget og spe med resten av melken til en vanlig, men usøtet, pannekakerøre. La røre hvile en halv times tid.
Skrell og riv potetene ned i røren.
Stek flesket sprøtt og legg tilside.
Ikke vask pannen, men ha i litt smør og stek tykke pannekaker.
Rør tyttebærene sammen med sukkeret til det får en grov syltetøy-konsistens. Smak til med sukker. (Du kan erstatte de rårørte tyttebærene med tyttebærsyltetøy.)
Servèr raggmunkene med rårørte tyttebær (tyttebærsyltetøy) og flesk, samt litt salat, på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?